Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Andersson säger sig vara helt vansinnigt taggad inför att leda Melodifestivalen ihop med Pernilla Wahlgren. Foto: Jan Danielsson/SVT Bild: Jan Danielsson/SVT
Per Andersson säger sig vara helt vansinnigt taggad inför att leda Melodifestivalen ihop med Pernilla Wahlgren. Foto: Jan Danielsson/SVT Bild: Jan Danielsson/SVT

Per Anderssons löfte – ska nämna Mölndal eller Balltorp i Mello

Mölndalssonen Per Andersson tar på lördag plats på scen för att tillsammans med Pernilla Wahlgren leda den fjärde och sista delfinalen av Melodifestivalen.

Är du laddad?

– Något så vansinnigt. Det ska bli så kul!

Vad kan tittarna förvänta sig – kommer du till exempel nämna din uppväxtort Balltorp eller Mölndal i direktsändning?

– Det kommer jag definitivt att göra. Jag har inte löst hur än, men det är ett delmål. Givetvis ska Balltorp eller Mölndal nämnas på ett eller annat sätt när jag nu har chans att sprida glans över dessa platser till hela Sverige.

Du har varit med i Mello flera gånger förut, men då mer i mellanaktssammanhang. Vad är det bästa med Mello?

– Det är väl för att det lite av en lägereld som samlar olika generationer framför tv:n på ett sätt som vi inte sker lika ofta nuförtiden. Hemma hos mig själv till exempel blir det kanske mer att man tittar på en Marvel-film, typ Spindelmannen, tillsammans med barnen. Men då vill å andra sidan inte min fru vara med och titta. Nu sitter dock hela familjen bänkad framför tv:n och väntar på mitt framträdande på lördag, fast det är flera dagar kvar. De har faktiskt lovat att inte lämna tv:n innan dess!

Vilken är den bästa Mellolåten genom tiderna?

– Uffe Perssons ”Nästa Weekend” från 1988. Den gick förvisso inte vidare till final, men det är en underbar bubblare och han gjorde ett fantastiskt liveframträdande på scen med enorma axelvaddar bland annat. Pratar vi internationellt så röstar jag nog på Ein bisschen Frieden.

Mellanakten med Tingeling som du medverkade i tillsammans med Grotescokollektivet 2009 blev omåttligt populär. Hur tror du det hade gått om ni faktiskt ställt upp och tävlat med den?

– Det kunde ha varit intressant. Ryssarna blev ju först oerhört provocerade av just den akten. Men sedan gjorde de själva en mellanakt samma år som påminde väldigt mycket om vår, med inslag av bland annat rosa pansarvagnar. Så min teori är att de blev arga när de insåg att vi snott deras idé före dem. Och vi får se, den kanske dyker upp i ett nytt sammanhang.

Camilla Moestedt

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.