Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Sa upp sig för sin konst: ”Har aldrig varit så här lycklig”

En dag fick Rebecca Lindblad nog av sitt stressiga jobb och sade upp sig för att satsa på sin konst. I helgen har hon sin allra första utställning och den hålls i Kållered.

För knappt ett år sedan jobbade Rebecca Lindblad inom HR, var stressad och mådde dåligt. När hon nu närmade sig fyrtioårsåldern kände hon att det var dags för en förändring.

– Jag hade tappat lusten totalt. Jag tänkte hela tiden att om jag bara blev lite bättre, lite mer strukturerad, var bättre på yoga och att varva ner så skulle allt lösa sig. Men så fungerar det ju inte, säger hon.

Hade måleri som en hobby

Hon hade sedan tidigare sysslat med konst på fritiden, även om det inte blev så mycket tid kvar efter alla timmar på jobbet och med vardagsbestyr. Hon hade dessutom hört att hon var duktig och hade talang.

– Till slut så orkade jag inte mer och jag kände att jag har ju talang inom något som jag älskar att göra, så varför inte ge det en chans i alla fall.

LÄS MER: Glädjebeskedet: Nu blir det kultur i Kvarnbyn igen

Rebecca Lindblad sa upp sig från sitt heltidsjobb i november och har satsat på konsten sedan dess. Hon jobbar nu natt på störningsjouren mest för att ha råd med hyran.

– Jag insåg att jag kan leva enklare på mindre pengar och ändå vara rikare än jag var förr. Så blev det verkligen, jag har aldrig varit så lycklig som jag varit under den här tiden. Utom möjligtvis under barndomen, säger hon.

Vill visa upp en annan del av förorten

Rebecca är uppvuxen i Angered och skogen runtomkring är en stark inspiration för hennes tavlor. Vernissagen hålls passande nog i en gammal lada i skogen över Tulebosjön.

– En del av tavlorna är inspirerade av sånt som jag lekte och trodde på när jag var liten. Tomtar och troll och allt sånt, säger hon.

– Jag vill visa upp en annan del av Angered. Det finns mycket fint i förorterna, det är inte bara sociala problem. Jag vill visa upp det fina som jag växte upp med.

LÄS MER: Sven-Eric ställer ut akvareller – säljer konst för välgörenhet

Stolt pappa är med och hjälper till

Att den första utställning blev just utanför Kållered beror på att hennes pappa känner mannen som äger lokalen. Det är även första gången lokalen används för att ställa ut konst, så det har varit en del jobb med att få ordning på saker som belysning.

– Jag har fått ringa till alla mina vänner som vet hur man gör för att fråga hur jag ska göra med lampor och upphängning och sånt, säger Rebecca

Hennes pappa har också varit med under dagen och hjälpt till. Han säger att han är mycket stolt över Rebeccas utställning

– Hon har alltid varit enveten, om hon bestämmer sig för något så blir det av. Hon har till exempel svart bälte i Taikwado, säger han.

LÄS MER: Ny utställning på Mölndals stadsmuseum: ”Berör den nutida situationen för tatuerare”

Knappt en lugn stund under dagen

Trots att det inte är någon etablerad utställningslokal och det är Rebeccas första utställning så har det kommit gott om folk. Det har varit en blandning av grannar, vänner och folk som hört talas om hennes konst från olika håll.

Rebecca är helt klart nöjd med utställningens första dag. Den har varit välbesökt och tre av tavlorna är redan sålda. Rebecca säger att det var över förväntan.

– Vi hade nog en stund på 20 minuter när det inte var någon här så det har varit fullt upp hela dagen, säger hon

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.