Succe för Mölndalsbullar till årets kosläpp

Ett kosläpp utan mjölk och bulle är inget kosläpp. Så under fredagen delade tre bagerier i Mölndal ut totalt 750 bullar till dem som lovar titta på det digitala kosläppet.

ANNONS
|

De senaste åren har den dag som korna släpps ut på grönbete blivit en publiksuccé. Till gårdar i hela landet har publiken vallfärdat för att se kor och kalvar kasta benen bakut, studsa och bete sig allmänt överlyckligt efter ett halvår i stallet.

Att mjölk och bulle delats ut under festligheterna har varit givet. Men i fjol ställdes de publika kosläppen in på grund av pandemin och så blir det även i år. Men ett digitalt kosläpp blir det. Med kanelbullar. Och gratis var de för den som lovade att titta på lördagens digitala begivenhet från mjölkgården.

LÄS MER:Sommarkaféet i Stadshusparken har öppnat: ”En mysig oas”

Kö tidigt i morse

Dahls bageri i Åbro hade 250 gratisbullar att dela ut vid öppningen klockan sju på fredagsmorgonen.

ANNONS

– Då var det kö och bullarna tog slut på två timmar. Snacka om succé alltså, säger Clas Baad, säljare på Dahls.

Har det varit många som fått vända hem tomhänta?

– Det var nog ett hundratal som blev lite snopna men de flesta valde att köpa andra varor. Och vi hade ju kvar bullar till försäljning, säger Clas Baad när Mölndals-Posten träffar honom vid 11-tiden.

Han berättar att gårdarna under vanliga kosläpp beställer bullar direkt från bageriet men att det i år är Arla som ansvarar för beställningen.

– När det är kosläpp på riktigt så brukar vi baka 4 000–5 000 bullar.

LÄS MER:Semlorna räddar ekonomin: ”De får det att gå runt”

Gun och Rolf Jarnestål från Anneberg kände till att gratisbullar skulle delas ut. Men de kom för sent.

– Sådana saker kan ju ta slut så fort. Vi brukar åka hit och fika och så passar vi på att snacka med Clas. Det har blivit lite av en samlingspunkt för oss, säger Gun Jarnestål som ändå köpte med sig bullar och bröd.

LÄS MER:Så godkänner Erik Wallander nya spelare i Åby Dragons

”De är supersugna”

Hos Steinbrenner och Nyberg på Ulla Jacobssons plats fanns det åtminstone någon plåt kvar av kaféets 250 bullar under Mölndals-Postens lilla rundtur. Lika många delades ut i bageriet i Fässberg. Även där var åtgången på kosläppsbullar stor.

– Vi hade folk som köade innan öppning. De är supersugna och det har varit kunder hela dagen, säger Ebba de Flon som är butiksstylist och säljare på Steinbrenner och Nyberg.

Känner alla till att det är kosläppsbullar eller kommer de för att de är gratis?

– En del kommer för kosläppet, andra inte. Jag tycker nog att man ska pusha lite mer för kombinationen bullar och mjölk till kosläppet nästa gång, säger Ebba de Flon.

Under lördagen kommer mjölkjätten Arla att sända kosläppet digitalt klockan 10 till 11.30 med Mia Parnevik och Hampus Hedström som programledare. De kommer hålla till på en gård som garanterar glädjesprång från kossorna.

ANNONS