Tips: Böcker som utspelar sig i Mölndals kommun

Har du också funderat på om någon författare skrivit om Kvarnbygatan, Lindome eller Gunnebo slott? Mölndals-Posten listar några böcker som utspelar sig i Mölndals kommun.

ANNONS
Böcker som utspelar sig i Mölndal

Mareld av Dennis Karlsson

Ingen fyr

Romanen gavs ut 2015 och är en deckare med kriminalkommissarien Vera Lind i huvudrollen. Den utspelar sig på flera platser i västsverige, bland annat i Mölndal och Kungälv. ”Min huvudperson bor på Tempelgatan och har sitt stamställe på Kråkans krog i Kvarnbyn”, har författaren Dennis Karlsson berättat i en intervju med Mölndals-Posten. 2018 släppte Dennis Karlsson en uppföljare: Mordet på Sara Weis.
Böcker som utspelar sig i Mölndal

Flickorna av Malin Lindroth

Ingen fyr

Flickorna är en samling berättelser om ett antal flickor: Söt, Sol, Lilla Kräk, Arg och flera andra. Språket och berättelserna rör sig mellan fantasi och verklighet, men ska delvis utspela sig i Mölndal. Författaren Malin Lindroth bor själv i Mölndal och har släppt flera diktsamlingar och romaner. 2018 fick hon sitt stora genombrott med Nuckan.
Böcker som utspelar sig i Mölndal
Bild: Mölndals hembygdsförening

Albatross av Ella Hillbäck

Ingen fyr

Författaren Ella Hillbäck växte upp i Mölndal och skrev romanen Albatross (1943), som bland annat utspelar sig i Krokslätt och Solängen. Huvudpersonen är en ung flicka vars far arbetar i textilfabriken och är fackligt engagerad. Fotot på Ella Hillbäck finns i Mölndals Hembygdsförenings bildsamling.
Böcker som utspelar sig i Mölndal
Bild: Pressbild

John Hall av Sophie Elkan

Ingen fyr

1899 gavs John Hall: en historia från det gamla Göteborg ut för första gången. Romanen berättar om John Hall, som föddes in i rikedom men förlorade allt. Samtidigt lät han Gunnebo, som var familjen Halls sommarvilla, förfalla. Sophie Elkan (1853–1921) var författare och översättare och hade en kärleksrelation med Selma Lagerlöf.
Böcker som utspelar sig i Mölndal
Bild: Pressbild

Den mördade i Mölndal av Kjell E Genberg

Ingen fyr

Som titeln avslöjar handlar boken om en mordutredning i Mölndals kommun. Året är 1967 och kommissarie Holgersson ska hjälpa till att utreda ett brutalt mord på en kvinna i Lindome. "Den mördade i Mölndal" är den tredje, fristående delen i trilogin om kommissarie Holgersson

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS