Mölndal tappade matchen i tredje perioden mot Vänersborg

Det var länge en jämn match för Mölndal borta mot Vänersborg. Men i tredje perioden avgjorde Vänersborg och vann matchen i HockeyTvåan södra A herr med 6–2 (2–1, 0–1, 4–0).

|

– Jag tycker vi gör en bra match i det stora hela, vi skaffar oss ett bra läge att åka hem med poäng med ett likaläge inför tredje perioden. Några individuella misstag under några minuter av tveksamt spel i tredje avgör matchen, kommenterade Mölndals tränare Magnus Sandström.

Mölndal började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara 03.34 slog Lucas Högosta till assisterad av Mattias Elofsson.

Vänersborg kvitterade till 1–1 efter 10.34, genom Meirs Moore framspelad av Johan Larsson och Dmitry Iskornev.

Vänersborg tog också ledningen efter 15.39, genom Dmitry Iskornev på pass av Oliver Erixon och Hynek Tobola.

Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 12.23 i andra perioden slog Lucas Högosta till på nytt, framspelad av Niklas Torgersson och Mattias Elofsson och kvitterade för Mölndal. Vänersborg spelade bra i tredje perioden och gick från 2–2 till 6–2 genom mål av Tony Pappila, Dmitry Iskornev, Matias Arppe och Simon Rosengren och avgjorde matchen.

Vänersborgs Johan Larsson hade tre assists och Dmitry Iskornev gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultatet innebär att Vänersborg ligger kvar på andra plats och Mölndal på femte plats i tabellen.

Mölndal tar sig an Grästorp i nästa match hemma lördag 4 december 14.00.