Älgfamilj springer runt vid Nordic Wellness

En tjur, en ko och två kalvar har väckt uppmärksamhet i Kållered på tisdagsmorgonen. Här springer de runt utanför gymmet.

ANNONS
|

De som passerat Eken i Kållered på tisdagsmorgonen har kanske reagerat på att en familj med älgar sprungit runt.

– De sprang nere vid eken, vi körde egentligen bara förbi, men jag hörde av mig till rektorn på skolan så att de inte har elever där nere, säger en kvinna som fångat älgen på film när hon var på väg till jobbet.

Älgfamiljen dröjde sig kvar

Hon avstår att medverka med namn men delar gärna med sig av filmen. Att familjen dröjde sig kvar tror hon beror på kalvarna. Till en början var det två kalvar men senare bara en.

– Vi drog slutsatsen att de letade efter den andra, säger hon.

ANNONS

Händer det här ofta i trakten?

– Vi har ganska mycket vildlife i Kållered faktiskt, vildsvin, rådjur, älgar. Man har lärt barnen att om de ser en älg så vänd och gå hem, säger hon.

Här är älgtjuren på nära håll. Den här gången var det Helena Svensson som fick fram kameran när den passerade väldigt nära hennes bil.
Här är älgtjuren på nära håll. Den här gången var det Helena Svensson som fick fram kameran när den passerade väldigt nära hennes bil. Bild: Helena Svensson

Polisen kontaktade

Den första upptäckten av älgarna var vid klockan 07.30 på morgonen, enligt polisen. Åtminstone en älg hade då setts i samma område.

– Vi har fått information och att det stod en älg vid en cykelbana i närheten av Kållereds köpstad, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

– Den hade inte gjort någonting så vi har har inte gjort någon åtgärd, säger han.

LÄS MER:Ellevio byter elmätare som inte hade behövt bytas

LÄS MER:Inbrott på företag – port sågades upp

LÄS MER:Fotgängare påkörd utanför sjukhus – fick skjuts av bilisten

ANNONS