Åby Hotell sätter stämningen inför kvällens Iron Maiden-konsert: ”Vi har väntat i två år”

Iron Maiden bjuder in sina fans till Ullevi under fredagskvällen. Konsertbesökare som har valt att bo på Åby Hotell möts av personal i bandtröjor – hälften av deras gäster är där för kvällens spelning.
– Vi gör det här för att fira. Vi har väntat två år på Iron Maiden, säger receptionschefen Anne-Mari Sköld.

ANNONS
|

När Mölndals-Posten kommer in i hotellobbyn har personalen precis tagit emot ett stort lass med Iron Maiden-fans. Ikväll intar nämligen det brittiska heavy metal-bandet Ulleviscenen, två år senare än planerat. Flera konsertbesökare kommer långväga och har valt att checka in på Åby Hotell.

Receptionschefen Anne-Mari Sköld berättar att även de anställda är Iron Maiden-fans och därför har hon sett till att de bär bandtröjor idag.

– Vi gör det här för att fira. Vi har väntat två år på Iron Maiden, och två år på Rammstein, säger Anne-Mari Sköld.

Framskjutna bokningar

Rammstein – det metalbandet som står på Ulleviscenen nästa vecka. Därefter är det Ed Sheerans tur. Även de spelningarna ska hotellet uppmärksamma genom att bära bandtröjor.

ANNONS

Hälften av hotellets gäster är här för Gothia cup och andra hälften är här för kvällens konsert.

– Det är många som har väntat på de här konserterna. Vi har folk från Danmark som har skjutit fram sina bokningar flera gånger, säger Anne-Mari Sköld.

Men ikväll är det dags. I hotellobbyn hittar Mölndals-Posten inte riktigt så långväga gäster som från Danmark, men det sitter fyra barndomskompisar från Växjö i en soffgrupp och laddar upp.

Konsertveteranerna Agneta och James Dean har sett Iron Maiden tre gånger förut.

– Det är otroligt att de levererar år efter år, säger Agneta.

De ska även se Rammstein nästa vecka.

– När spelningarna först var planerade, innan pandemin, var det ett större tidsglapp mellan konserterna. Men nu blir det Ullevi två helger i rad, James Dean.

”Maiden lyssnade man ju på i ungdomen”

Den här gången har James och Agneta bjudit med sin kompisar Pernilla Bergqvist och Ronnie Hildingsson. De har aldrig sett Iron Maiden förut, eller varit på Ullevi. Men de har lyssnat på heavy metal-bandet sedan unga år och är förväntansfulla inför kvällen.

– Det ska bli skitkul, jättespännande. Jag är sugen på att höra lite nya godingar, säger Pernilla Bergqvist.

Ronnie Hildingsson säger att han bara glider med, och att musik och öl sällan slår fel.

– Maiden lyssnade man ju på i ungdomen, det ska bli kul att höra dem igen, säger han.

Men för barndomskompisarna är umgänget minst lika viktigt som musiken.

– Det är kul att hänga, ha gemensamma intressen och kunna säga längre fram: ”Kommer ni ihåg när vi var på Maiden i Göteborg?”, säger Pernilla.

Varför valde ni att bo på Åby Hotell i Mölndal?

– Det var det som var ledigt. Vi började kolla i februari och då var mycket bokat redan, eftersom Gothia Cup är nu. Men det är smidigt att bo i Mölndal också, eftersom vi kommer söder ifrån, säger Pernilla Bergvist.

LÄS MER:Succé för sommarkonserterna på Gunnebo

LÄS MER:Weeping Willows på Gunnebo lockade storpublik

LÄS MER:Folkfest vid Gunnebo när Smith and Thell spelade

ANNONS