Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nominera någon du med! Bild: privat, Thore Rodelius, Martin Björklund
Nominera någon du med! Bild: privat, Thore Rodelius, Martin Björklund

Årets Mölndalsbo 2021 – här är de sex första nomineringarna

Vem ska egentligen ta hem titeln Årets Mölndalsbo 2021? Mölndals-Posten ställde kända och okända mot väggen för att plocka in de sex första nomineringarna.

För första gången arrangerar Mölndals-Posten tävlingen Årets Mölndalsbo. Tanken är att titeln ska delas ut en gång per år med start i år.

Har du en ännu mer värdig kandidat än de sex namn som nämns nedan? Då kan du enkelt nominera honom eller henne genom att gå in på nomineringssidan. Den är öppen ända fram till den 15 november.

Vinnaren av Årets Mölndalsbo 2021 kommer att belönas rikligt, med både en pokal och en lyxig Mölndalsupplevelse.

Bild: Thore Rodelius
Bild: Thore Rodelius

Per Andersson, 44, skådespelare, Täby (uppvuxen i Balltorp):

– Jag tycker att det ska vara jag! Varje år! Nej, det gör jag inte. Eller? Skit samma. Min röst går till Mattias Pettersson, en jävligt go tjomme som jag promenerade genom hela Mölndal och skrev sketcher med under hela 90-talet. En genialisk man som bott i Mölndal i hela sitt liv. Ett finurligt original som varje stad med självaktning behöver.
Bild: Privat
Bild: Privat

Jessica Lloyd, 42, Ryet:

– Elize Wesley, som driver Kvarnby Art som ligger i Mölndal galleria nu. Hon är en otrolig glädjespridare. Välkomnande, go och glad och hon hittar alltid på roliga saker, tävlingar och så där. Man går in till henne och blir bara glad direkt.

Birgitta Sundström, 68, Lindome:

– Då nominerar jag Erich Zindulka, min man. Han drev bland annat restaurang Kryddan i Kållered, hade väldigt många anställda i både Kållered och Mölndal. Du kanske vet vad en Africana är, det finns ju över hela Sverige? Det är han som har skapat den. Från början var det en currygryta men nu finns den ju i alla möjliga former, som pizza till exempel.
Bild: Martin Björklund
Bild: Martin Björklund

Anna Fallström, 29, konstnärlig ledare för Konstkollektivet, Enerbacken:

– Får man nominera sig själv? Då gör jag gärna det! Jag tycker att jag är en ganska bra kandidat. Jag har varit med och satt Mölndal på kartan och lockat folk att komma hit genom att starta ett kulturhus. Det var inte bara jag som gjorde det men jag var med från början och nu är jag konstnärlig ledare.
Bild: Emmy Jonsson
Bild: Emmy Jonsson

Pernilla Övermark, 60, kommunalråd (S), Bosgården:

– Då säger jag Alexander Frisk som jobbar på Kulturhuset Möllan. Han är alltid positiv, alltid hjälpsam, han gör allting på direkten – det är liksom inget ”nja, jag ska se om jag kan”. Han är fantastiskt service minded och jag uppskattar verkligen att han finns i mitt liv.
Bild: Martin Björklund
Bild: Martin Björklund

Marcus Waltilla, 35, Kållered:

– Då väljer jag en man som heter Thomas Nord, designer på Tenson. Han är otroligt duktig på att sätta varumärken på den internationella kartan och han är extremt vass designer som får oförtjänt lite cred.