Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem ska bli Årets Mölndalsbo? Linda Billman, Therese Tanner och Johannes Imberg vet vad de tycker. Bild: Elvira Linderot, Tobias Holmgren, Camilla Moestedt
Vem ska bli Årets Mölndalsbo? Linda Billman, Therese Tanner och Johannes Imberg vet vad de tycker. Bild: Elvira Linderot, Tobias Holmgren, Camilla Moestedt

Årets Mölndalsbo 2022 – här är de sju första nomineringarna

Vem ska egentligen ta hem titeln Årets Mölndalsbo 2022? Mölndals-Posten frågade en handfull mer eller mindre kända invånare om vem de hoppas på.

För andra gången i ordningen arrangerar Mölndals-Posten tävlingen Årets Mölndalsbo.

Har du en ännu mer värdig kandidat än de sju namn som nämns nedan? En vardagshjälte, superstjärna eller någonstans mittemellan? Då kan du enkelt nominera honom eller henne genom att gå in på nomineringssidan. Den är öppen fram till 20 november.

Vinnaren av Årets Mölndalsbo 2022 kommer att belönas rikligt, med både en pokal och en lyxig Mölndalsupplevelse.

Bild: Elvira Linderot
Bild: Elvira Linderot

Linda Billman, 47, krögare, Åby:

– Det finns ju väldigt många, men jag tänker på alla duktiga tränare i IF Mölndal Fotboll och Jitex BK. De gör ett fantastiskt jobb med våra ungdomar och utan dem vet jag inte hur vårt samhälle hade sett ut. Om jag tvingas välja en så säger jag … Guy Lukebani.
Bild: Tobias Holmgren
Bild: Tobias Holmgren

Lars Gahrn, 69, Århundradets Mölndalsbo, Kvarnbyn:

Birgitta Landgren som är organist i Stensjöns församling. Hon leder barnkörer och vuxenkörer, och jag tror hon tycker det är så roligt att hon lägger till ett par tre timmar om dagen helt ideellt. Det är konstaterat att körsång är ett slags friskvård och att folk tycks må väldigt bra av det, inte minst för att de aldrig lägger av. De körar tills de stupar. Birgitta är väldigt omtyckt, och det verkar nästan som om hon slutspurtar nu inför pensionen nästa år genom att anordna flera musikgudstjänster också, där kända och viktiga musiker lockas till att framträda i både Stensjökyrkan och Fågelbergskyrkan.
Bild: Camilla Moestedt
Bild: Camilla Moestedt

Johannes Imberg, 36, präst, Bifrost:

– Får jag nominera tre? Är det tillåtet? Annars går det inte. Jag vill nämna Birgitta Landgren, som har arbetat länge, troget, gediget med barnkörer och vuxenkörer i Stensjön. Så många människor som gått i hennes körer, på ett eller annat sätt ... Alla känner till henne. Hon ska ha all eloge. Nästa person: Karin Rosander, musiker här i Fässbergs församling. Svenska kyrkan är Mölndals största kulturarrangör, och de saker som Karin arrangerar med sina körer görs med stor passion och hängivenhet, och med ett enormt engagemang för alla i körerna och dem som kommer. Den tredje jag vill nominera är Pontus de Salareff Månsson. Han arbetar med att möta ungdomar i Mölndal, ungdomar som är nya i Sverige, och han gör det med en ofattbar närvaro och ett så stort hjärta för alla dem som kommer i hans väg. Det beundrar jag.
Bild: Elvira Linderot
Bild: Elvira Linderot

Sanna Larén, 35, författare, Kållered:

– Åh jäklar vad svårt. Jag som bara rör mig i kulturkretsar, men jag tycker nog ändå Anna Fallström som är konstnärlig ledare för Konstkollektivet. Vad hade vi gjort i Mölndal utan Konstkollektivet? Föreslog inte hon sig själv förra året? Jag tycker nog att någon gång måste hon bli Årets Mölndalsbo. Jag är medlem i föreningen, inte där så ofta, men det är fantastiskt att det finns. Om jag behöver en fotograf, eller en skrivare, då är det alltid någon i Konstkollektivet som kan stötta med det. Det är så fint att kulturen i Mölndal samarbetar.
Bild: Tobias Holmgren
Bild: Tobias Holmgren

Therese Tanner, 40, kommunsekreterare Mölndals stad, Kungsbacka (uppvuxen i Hällesåker):

– Jag kommer inte kunna ge dig ett namn, snarare en typ av person. Jag ser gärna att den som blir årets Mölndalsbo 2022 är en person som ideellt jobbar mot barn och unga. Lite av vardagshjälten som vi alla träffar varje vecka, barnens tränare i fotbollen, klassmamman som fixar roligheter, de som anordnar och deltar i nattvandring, de som ploggar (plockar skräp och joggar) längs vägarna mm. Alltså en person som inte redan har en plattform eller är känd i Mölndal, mer än för dem som personen betyder mycket för och gör skillnad för. Det vore också kul om årets Mölndalsbo kom från Hällesåker eller Lindome. Där kan jag anses jävig då jag är uppvuxen i Hällesåker men jag får ju passa på när jag får frågan.
Bild: Christopher Kullenberg Rothvall
Bild: Christopher Kullenberg Rothvall

Monica Delmefors, 49, driver Gödebergs gårdsbutik, Hällesåker:

– Jag har en riktigt het kandidat: Jonas Andersson som äger Hällesåker slamsugning. Han har byggt upp det från grunden och har nu 50 bilar och kanske 30 anställda, och många yngre hos sig. Jag vet att han värnar om alla duktiga människor som jobbar hos honom. Det är en duktig kille.

LÄS OCKSÅ: Succén återvänder – dags för Årets Mölndalsbo 2022

LÄS OCKSÅ: Här överraskas Årets Mölndalsbo på jobbet i Lindome församling

LÄS OCKSÅ: Årets Mölndalsbo skänkte vinstsumman till Lindome församlings diakoni

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.