Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den ljusreglerade korsningen vid Krokslätts fabriker kommer bytas ut mot en cirkulationsplats. Den ska stå klar i november 2021. Bild: Martin Björklund
Den ljusreglerade korsningen vid Krokslätts fabriker kommer bytas ut mot en cirkulationsplats. Den ska stå klar i november 2021. Bild: Martin Björklund

Ökad risk för kö när rondell byggs vid Krokslätts fabriker

En rondell ska skapa bättre trafikflöde vid Krokslätts fabriker. Arbetet kommer pågå till november och medför under byggnationen ökad risk för köer.

I takt med att fler bostäder och kontor byggs behöver allt fler svänga in från Göteborgsvägen mot Krokslätts fabriker. För den som kommer söderifrån är det inte ovanligt att vänsterfilen vid dagens stoppljus snabbt fylls på med bilar varför även trafikanter mot Göteborg stoppas upp. Därför anläggs nu en cirkulationsplats i höjd med bensinstationen i Krokslätt.

LÄS MER: Stensjöbron öppnar efter fyra månaders avstängning

Buller kan förekomma

Arbetet kommer starta i maj och pågå ända till november. Under dagtid kan buller förekomma och endast ett körfält i varje riktning på Göteborgsvägen kommer i normalläget att vara öppet. Likaså kommer gång- och cykelbanan på en sida av Göteborgsvägen vara avstängd förbi arbetsområdet, skriver Mölndals stad på hemsidan.

LÄS MER: Nödropet från företagarna på torget: ”Vi behöver hjälp”

Sammantaget finns därför risk att trafiken inte kommer löpa på samma sätt som trafikanter vant sig vid de senaste åren.

Spårvagn ersätts med buss

I samband med arbetet förlängs spårvagnshållplatsen Krokslätts fabriker och även busshållplatserna ska byggas om. Hållplatsen Krokslätts fabriker kan stängas av vid vissa tider och bussen få tillfälliga ersättningslägen. Under en period i höst kan spårvagnstrafiken komma att ersättas med buss mellan Lana och Mölndal när arbete sker i spårområdet.

LÄS MER: Så gick öppningen av The Weaver: ”Många hejar på oss”