Mannen dömdes till skyddstillsyn, behandling och skadestånd
Mannen dömdes till skyddstillsyn, behandling och skadestånd Bild: Arkivbild

32-åring döms för olaga hot mot Mölndalsbo

Påverkad av kokain och alkohol hotade den 32-årige mannen med att tända eld på sitt ex bil och att skada en av hennes vänner. Nu döms mannen för olaga hot och ringa narkotikabrott.

ANNONS

En måndag i maj fick kvinnan, som bor i Mölndal, besök av sin före detta pojkvän. Mannen var hotfull och ska bland annat ha sagt att han skulle tända eld på hennes bil. Han sa också bland annat att han skulle skada hennes vän, som varit på besök under dagen och som mannen inte gillar.

LÄS MER:Man gick bärsärk vid Peppareds torg – åtalas för en rad brott

Själv säger mannen att han både druckit alkohol och tagit kokain och inte minns vad han sagt. Som bevis finns dock bland annat en filminspelning, och tingsrätten har gått på kvinnans linje. Mannen döms nu för olaga hot och ringa narkotikabrott.

LÄS MER:Satt i Mölndal galleria och dödshotade polischefen

Döms till skyddstillsyn

Ett par veckor efter mannens hotfulla besök hos Mölndalskvinnan skrevs han in på ett behandlingshem för sina missbruksproblem.

ANNONS

Han är tidigare dömd till skyddstillsyn för att ha utsatt samma kvinna för brott. Tingsrätten bedömer att hans situation förbättrats sedan han begick brottet i maj och att fortsatt skyddstillsyn vore bättre än fängelsestraff, för att inte riskera att drogbehandlingen påverkas. Han döms därför till skyddstillsyn och att han måste gå på den missbruksbehandling som frivården beslutar om.

LÄS MER:Mamma åtalas – hotade bränna ner sonens förskola

Har kontaktförbud

Under förhandlingarna i tingsrätten försökte mannen få bort ett kontaktförbud som sedan tidigare hindrar honom från att träffa både kvinnan han hotat och deras gemensamma barn. Eftersom kontaktförbudet är kortvarigt och domstolen bedömer att det fortfarande finns risk att han skulle förfölja eller trakassera kvinnan fick han avslag.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS