Stillbild från flickans film.
Stillbild från flickans film. Bild: Polisen

75-årig Mölndalsbo åtalas för att ha onanerat framför minderårig flicka

Den 75-årige mannen satt enligt åtalet bakom Hemköp i Bifrost och visade sin penis åt en förbicyklande flicka. Hon filmade honom, och en polis som kände till mannen sedan tidigare kunde identifiera den misstänkte blottaren.

ANNONS
|

Flickans mamma skulle köra dottern till en aktivitet i augusti. Då berättade barnet att hon dagen före hade sett en man följa henne med blicken och onanera utanför Hemköp i Bifrost, på personalens terrass.

Därefter följde ett regelrätt detektivarbete.

Mannen identifierades

Flickan visade ett filmklipp från händelsen för sin mamma, som tog med den till Hemköp för att fråga personalen om de kände igen mannen. Det gjorde de inte, möjligen för att skärpan på filmen var för otydlig.

Då gick hon till lekplatsen utanför butiken där hon råkade på en bekant. Vännens make hjälpte henne att bättra på kvaliteten för att det skulle gå att utvinna stillbilder ur klippet.

ANNONS

Kvinnan skickade bilder och film till en kompis som arbetar som polis. Hon kunde snabbt identifiera mannen som en tidigare granne.

Flickan, som är minderårig, berättar i förhör med polisen att hon först inte var säker på vad hon hade sett, men när hon vände med sparkcykeln kunde hon konstatera att mannen verkligen höll på att röra vid sitt kön medan han betraktade henne. Hon filmade då honom med sin mobiltelefon.

– Jag tänkte att han var jätteäcklig som höll på. Och att det var en massa småbarn som gick förbi och mammor med barnvagn, och han höll på och kolla på alla, säger hon.

”Minns inte”

Mannen ger i förhör olika bilder av det inträffade. Först medgav han att det var han på filmen, för att sedan ta tillbaka det och mena att han pressats till att erkänna det. Han har också i förhör påstått att han inte minns någonting.

– Jag minns inte, jag har inte onanerat. Jag har inte haft stånd på flera år. Har de sagt det så kan jag ha gjort det. Det minns jag inte. Jag kan inte säga något om det, säger han i förhöret med polisen.

Förhörsledaren: Enligt målsäganden ska du ha suttit och pillat på könsorganet och även tittat efter henne, kan du kommentera detta?

– Nej, inte att jag har tittat efter henne. Där är en gångbana där och det går folk hela tiden. Det är inte ett lämpligt ställe att göra sådant på. Jag kanske kliade men händerna var smutsiga efter [att jag samlat burkar] så jag vet inte.

Vad har du för tankar om detta du gör mot ett barn?

– Jag tycker det är olämpligt och dumt av mig om jag har gjort det. Jag hade gärna haft det ogjort och att det aldrig har hänt.

Nu står mannen åtalad i Göteborgs tingsrätt för sexuellt ofredande mot barn.

I fjol friades han från ett liknande åtal, efter att två minderåriga flickor vittnat om att han onanerat framför dem på en badplats. Tingsrättens bedömning var då att det inte kunde uteslutas att flickorna misstagit sig om vad de sett.

LÄS MER:Misstänks för kidnappning och mordförsök – revolverman greps i Mölndal

LÄS MER:Fick inte komma in på krogen – då spottade hon vakten i ansiktet

LÄS MER:Rattsurfade – åtalas mot sitt nekande

ANNONS