Det invandringsfientliga partiet Alternativ för Sverige planerar ett torgmöte på Mölndals torg under lördagen. Samtidigt planerar Ung vänster en motdemonstration.
Det invandringsfientliga partiet Alternativ för Sverige planerar ett torgmöte på Mölndals torg under lördagen. Samtidigt planerar Ung vänster en motdemonstration. Bild: Tobias Holmgren

AFS planerar torgmöte i Mölndal

Det högerextrema partiet Alternativ för Sverige planerar ett möte på Mölndals torg under lördagen. Samtidigt planerar Ung vänster en motdemonstration.
– Polisen kommer finnas på plats, säger Joakim Simonsson på polisen i Göteborg syd.

ANNONS

Det högerextrema och invandringsfientliga partiet Alternativ för Sverige (AFS) är ute på en intensiv turné inför valet nästa söndag. Under lördagen startar partiet på Mölndals torg klockan 11.00, för att sedan åka vidare till Göteborg.

Partiet kalla själva turnén för ”återvandringsturnén”, då de vill sprida budskapet om återvandring för invandrare i Sverige.

Motdemonstration planeras

Partiledare Gustav Kasselstrand kommer vara på plats med bland andra Mattias Dahlgren som är partiets toppkandidat i Mölndal.

Samtidigt går alltså Ung Vänster ut och kallar sina medlemmar till en motdemonstration.

Polisen kommer vara på plats

Polisen har förberett sig inför mötet.

– Vi har en öppen dialog med AFS och vi kommer vara på plats, säger Joakim Simonsson, polisens operativa samordnare i Storgöteborg syd.

Under valrörelsen har polisen en särskild stab som hanterar händelser rörande exempelvis torgmöten.

– Det hanteras som en regional särskild händelse och AFS möte går under deras arbete. Staben gör hot- och riskbedömningar.

Anna Hammarbäck är kommunikatör i staben som Joakim Simonsson nämner.

– Vi kan aldrig kommunicera detaljer hur vi förbereder en insats, jag kan inte ge mer detaljer om detta än att vi gör en lägesbedömning och kommer säkerställa att den här sammankomsten ska kunna genomföras utan ordningsstörningar, säger Anna Hammarbäck, kommunikatör på polisen.

LÄS MER:Det här vill Stefan Gustafsson (S) göra för Mölndal: ”Vi behöver handlingskraft”

LÄS MER:SD-grundaren: ”Politiken är fortfarande densamma”

LÄS MER:Det här vill Merjem Maslo (M) göra i Mölndal – ny vision ska leda till 20 000 nya jobb

ANNONS