Under måndagen lurades en äldre kvinna på nästan 20 000 kronor.
Under måndagen lurades en äldre kvinna på nästan 20 000 kronor. Bild: Filip Landqvist

Äldre kvinna lurad i sitt hem – polisen söker vittnen

Under måndagseftermiddagen larmas polisen om ett bedrägeri som ska ha skett i Tulebo. En kvinna i 85-årsåldern ska ha blivit lurad på nästan 20 000 kronor av okända personer som besökt hennes hem.

ANNONS
|

Kvinnan i 85-årsåldern ska någon gång under måndagseftermiddagen eller tidiga kvällen ha fått besök av okända personer i sin bostad i Tulebo. Händelsen anmäldes till polisen genom kvinnans dotter, som förstått att något hänt.

– Dottern har kunnat se att de här transaktionerna har skett, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Kvinnan ska ha lurats att föra över 13 000 kronor från sin egen dator. Enligt polisen har sedan tre uttag skett från kvinnans kort, på totalt 5000 kronor.

LÄS MER:Stal tusentals kronor från äldre man – sa sig komma från ”Handelsbanken”

Polisen har skickat lokala tekniker till platsen, men det är oklart om man kommer att kunna säkra några spår eftersom det är oklart när brottet skedde. Enligt polisens uppgifter ska det ha skett någon gång mellan klockan 13-19 på måndagen.

ANNONS

Finns det risk för att fler personer i området utsätts?

– Vad jag är rädd för är att de redan har gjort det. Vi får alltid reda på det efteråt, ibland kan vi få veta det en vecka efteråt. Gärningsmännen har alltid ett fruktansvärt försprång och kan begå sina brott i stort sett i lugn och ro. Det skulle inte förvåna mig om det har skett ytterligare tre-fyra brott i närområdet, säger Stefan Gustafsson.

LÄS MER:Så undviker du att utsättas för bedrägeribrott

Polisen efterlyser nu tips från personer som kan ha sett något i samband med brottet. Hur många personer som besökte kvinnan är oklart och man har heller inte något signalement på personerna.

– Vi får bara i någon typ av uppgivenhet kasta ut förhoppningen om att någon har sett en bil eller något som gör att vi får tag i dem, säger Stefan Gustafsson.

Den som eventuellt har sett fordon eller personer eller vet något om händelsen uppmanas att kontakta polisen på 114 14.

Senare på måndagskvällen anmäldes två bedrägerier i Kullavik i norra Kungsbacka. I ett av fallen fick en kvinna i 85-årsåldern besök av en annan kvinna. Polisen i Kungsbacka vad vid 22-tiden på kvällen på plats i området och sökte den misstänkta kvinnan.

1. Sök på ”Mölndal-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS