Äldre kvinna utsatt för bedrägeriförsök av ”polisen”

På måndagen inträffade flera bedrägeriförsök där äldre kvinnor med polsk bakgrund blev uppringda av en kvinna som pratat polska och sagt att hon är från polisen.
– Det är dags att höja ett varningens finger för det här, säger Christer Fuxborg, vid polisen.

ANNONS
LocationKungsbacka||

En äldre kvinna i 80-årsåldern med polsk bakgrund, boendes i centrala Kungsbacka, blev under måndagen uppringd av en kvinna som pratade polska. Kvinnan sa att hon kom från polisen och att kvinnan i 80-årsåldern ska bli rånad på sina pengar.

– Enligt anmälaren är det en kvinna som ringt och sagt att hon är från polska polisen och meddelat den äldre kvinnan att hon blivit rånad på sitt bankkonto och frågat hur mycket pengar hon har på sina konton, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson vid region Väst.

LÄS MER:Därför pryddes himlen med hjärtan

”Bedragarna gick bet”

Men kvinnan i Kungsbacka fattade misstanke och la på luren och ringde polisen i stället.

ANNONS

– Kvinnan var vaken där och hennes dotter var också på plats och hjälpte till att höja ett varningstecken för det här. Så där gick bedragarna bet den här gången, men de kommer att fortsätta, säger Christer Fuxborg.

Kvinnan i Kungsbacka fick samtalet klockan 10.30 på måndagsförmiddagen och det är inte det enda bedrägeriförsöket under dagen.

LÄS MER:Storstjärnan Mona G laddar för spelning i Hällesåker

– Totalt har vi fått in anmälan om fem sådana här bedrägeriförsök under dagen. Nu är vi på väg till en adress i Majorna där en äldre polsk kvinna blivit av med pengar, säger Christer Fuxborg under eftermiddagen.

Riktar sig till äldre

Enligt polisen riktar bedragarna in sig på just äldre kvinnor med polsk bakgrund. De försöker få sina offer att ta ut pengar eller smycken som man har för avsikt att hämta senare under dagen vid bostäderna. Flera av de utsatta har avböjt då de fattat misstanke mot den person som ringt upp dem.

– Det har dessutom säkert hänt på fler ställen som vi inte vet om, så det är bara en tidsfråga innan någon i Mölndal blir lurad, säger Christer Fuxborg.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS