Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mölndals stad har en tydlig arbetsgång när anställda bryter mot anställningsavtalet.  Bild: Stefan Berg
Mölndals stad har en tydlig arbetsgång när anställda bryter mot anställningsavtalet. Bild: Stefan Berg

Anställd inom vård och omsorg bjöd in sin flickvän till en brukare

En anställd i Mölndals stad tog med sig sin flickvän till en brukare – mitt under pågående pandemi. Dessutom har han arbetat med förkylningssymtom. Nu får den anställde en varning.
– Vid allvarliga fel måste vi agera, säger Charlotta Callmander, verksamhetschef på vård- och omsorgsförvaltningen.

Det var tidigare i år som en anställd på vård- och omsorgsförvaltningen bjöd in sin flickvän till en brukare, alltså en person som han ska ta hand om. Vid ett annat tillfälle har mannen jobbat med en allvarligt sjuk brukare, trots att han själv hade förkylningssymtom.

Nu har Mölndals stad valt att dela ut en skriftlig varning till mannen. I varningen står det bland annat att han ”allvarligt misskött sina åtaganden i enlighet med anställningsavtalet.”

LÄS MER: Ovaccinerad personal får jobba med äldre – men ska snabbtesta sig varje dag

Förutom de nämnda händelserna ska han ha brustit i rutinerna kring hälsa och säkerhet, och varit borta från jobbet vid flera tillfällen.

Tar frågan på allvar

Charlotta Callmander är verksamhetschef på vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad. Hon får inte uttala sig om enskilda ärenden, men säger att en skriftlig varning betyder att staden tar frågan på allvar.

–Det finns en tydlig arbetsgång när en medarbetare inte fungerar enligt förväntningarna eller följer de rutiner som finns. Innan en skriftlig varning delas ut gör man andra åtgärder och pratar med medarbetaren, så att den får veta vad som inte är okej, säger hon.

LÄS MER: Stort intresse för trygghetsboende – nu planeras för fler platser

Hon säger att det är viktigt att den som får en varning förstår allvaret och inte upprepar sina misstag. Om det inte blir bättre kan den anställde, som en sista åtgärd, bli av med jobbet.

– Arbetsgivaren får ha täta uppföljningar med medarbetaren för att den ska förstå vad som har skett, och se till att det inte görs fel igen.

Går igenom brister

Under pandemin har det rått stränga rutiner inom vård- och omsorgsförvaltningen. Förutom att hålla sig hemma vid symtom har det handlat om att följa hygienrutinerna och att begränsa antalet personer som träffar brukarna.

LÄS MER: Här invigs Mölndals nyaste boende: ”Verkligen helt fantastiskt”

– Allt som riskerar brukarnas hälsa är väldigt allvarligt. Man ska följa de restriktioner som finns och inte riskera brukarnas hälsa, säger Charlotta Callmander.

Vad gör ni för att såna här saker inte ska hända igen?

– Vårt uppdrag är att säkerställa att våra medarbetare har rätt kompetens. Då är det till exempel att vi satsar på bra introduktioner för nyanställda, och att vi har olika utbildningsinsatser. När vi uppmärksammar brister så ska vi rapportera det, och då går vi igenom vad som har hänt och hur man ska göra annorlunda.

LÄS MER: Utbrott av covid och resistenta bakterier på Brattåsgården

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.