Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Använde helikopter i jakten på inbrottstjuvarna – ett vittne misshandlades med cykelpump

Trion gjorde inbrott och stal drönare och tatueringsmaskiner ur en lägenhet i Åby. Men de blev påkomna och jagades av såväl grannar som polisens bilar och en helikopter. Nu åtalas tjuvarna.

Inbrottet i Åby inträffade en kväll i juni i år. Männen ska ha tagit sig in i en lägenhet och stulit två tatueringsmaskiner, datorer och datortillbehör samt smycken, kläder och parfymer till ett värde av 79 000 kronor. Men tjuvarna blev påkomna av lägenhetsgrannar, polis larmades och snart var en hundpatrull och flera polisbilar på plats liksom en helikopter som hovrade över bostadsområdet.

Grannarna uppger i förhör att de blivit misstänksamma då en bil som de inte kände igen stod på parkeringen. När de såg tre okända män gå ut med väskor till bilen gick grannarna också ut samtidigt som de filmade. I samband med konfrontationen ska då en av tjuvarna ha slagit en granne i ansiktet med en cykelpump innan inbrottstrion sprang iväg.

LÄS MER: Polishelikopter skickades till Åby – två gripna efter inbrott

– Från en till två meters avstånd kastar han den här cykelpumpen på mig i ansiktet. Så då slocknade det till lite och det blev svart och började forsa blod och jag vände mig om, säger grannen i förhör.

”Ni ska få kniv i er”

Några andra från området sprang ändå efter gärningsmännen. Så här beskriver en av grannarna situationen:

– När vi följer efter dom så säger nån av dom ”ni ska få kniv i er”. Sedan tar en av dom fram en skruvdragare.

LÄS MER: Man knivhotade personal på K-rauta – döms till fängelse

Vid Idrottsvägen greps ändå två av männen av polis medan den tredje lyckades smita undan. De två blev därefter anhållna och har sedan händelsen suttit häktade.

La nyckeln utanför dörren

På olika platser i Åby återfanns sedan stöldgodset som trion kastat ifrån sig under jakten. Lägenhetsinnehavaren kom hem strax efter att jakten var avslutad, vid 23-tiden på kvällen.

– Jag skulle hämta vin för att jag skulle träffa en kompis innan min tjej kommit hem. Jag gick in i lägenheten och såg att drönaren var borta, säger han i förhör.

LÄS MER: Bilförare vägrade stanna inatt – stoppades med spikmatta

Han säger att han lagt ut nyckeln varför tjuvarna ska ha kommit in i lägenheten utan åverkan på dörren. Ur polisens förundersökning framkommer att lägenhetsinnehavaren och åtminstone någon av männen tidigare haft kontakt med varandra.

Alla nekar till brott

Den tredje personen, mannen som visade sig vara bilägaren, kom undan från polisjakten men greps och anhölls i slutet av juli.

Nu åtalas trion för inbrottsstöld, en av mannen även för misshandel och bilägaren för rattfylleri och grov olovlig körning. Alla tre nekar till brott.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.