Bild: Företagarna Västra Götaland
Bild: Företagarna Västra Götaland

Apaks vd Evelina Lindgren kan bli Årets företagare i Sverige: ”Positivt och peppande”

Apak är inte bara Mölndals bästa företagare utan även bäst i Västra Götaland. Kanske är de till och med bäst i hela landet.

ANNONS
|

Det är gott om prisplakat utspridda på kontoret hos förpackningsbolag Apak. Evelina Lindgren är vd för familjeföretaget och hon har kammat hem en rad med priser.

Nu senast utsågs Apak till Västra Götalands bästa företag av företagarorganisationen Företagarna med motiveringen att de är ”ett tydligt exempel på att man inte behöver vara fyrkantig bara för att man jobbar med förpackningar”.

De är därmed även med och tävlar om att vara bäst i landet när riksfinalen avgörs i Stockholm.

LÄS MER:Wellibites grundare Sara Serray om succén i Draknästet: ”Nästan mer nervös igår”

– Jag vågar inte sticka ut hakan och säg något om hur det kommer gå i Stockholm. Det är bara fantastiskt roligt att få komma dit, säger Evelina Lindgren.

ANNONS

– Det är alltid väldigt inspirerande att delta på den här typen av evenemang och få se vilken kraft som finns bland företagare i Sverige att faktiskt skapa förändring.

Ger pepp bland alla medarbetare

Även om det inte är alla som har koll på priser i just företagande så ger det en liten boost för företaget när det prisas från olika håll.

– Vår bransch kanske inte är något som gemene man är så bekant med och när vi får sån här utmärkelse så är det fler som får upp ögonen för oss, säger Evelina Lindgren.

LÄS MER:Charlotte bytte restaurang i Thailand mot godisbutik i Kållered

Framför allt tycker Evelina Lindgren att det ger hela företaget något att vara stolt över tillsammans.

– Det blir positivt och peppande internt i företaget. Sen hoppas jag så klart att de satsningar vi gör för hållbarhet och långsiktighet ska inspirera andra företag till att jobba på liknande sätt.

Har fokuserat på rätt frågor

Det är framför allt under Evelina Lindgrens tid som vd som företaget har fått olika utmärkelser. Hon säger att sedan hon tog över har det varit ett tydligare fokus på varumärket och lagt fokus på andra frågor.

– Det har varit frågor som ligger rätt i tiden och därmed blivit uppmärksammade. Vi har alltid varit samma företag – vi har bara blivit bättre att berätta om det.

Det har varit ganska mycket priser, tröttnar du någonsin på att ta emot dem?

– Nej, verkligen inte! Man blir lika glad och förvånad varje gång. Som företag och som entreprenör jobbar man mycket med interna drivkrafter men när man uppmärksammas utifrån på det här sättet är det roligt både för mig och för mina medarbetare.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS