Arbete med Västlänken orsakar tågstörningar – så tar du dig fram

Från och med på torsdag kommer all tågtrafik att ställas in på sträckan mellan Mölndal och Göteborg. Orsaken? Västlänken.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ett planerat arbete med Västlänken kommer att orsaka störningar i tågtrafiken i veckan. Mellan den 30 juni och 3 juli ersätter bussar tåg på delar av sträckan Göteborg–Varberg.

– Man ska utföra arbeten i Almedal, säger Frida Antonsson, presskommunikatör på Västtrafik.

Under den här perioden kommer inga tåg att trafikera sträckan Mölndal–Göteborg, utan resenärer hänvisas istället till övrig kollektivtrafik med buss och spårvagn.

Bussar ersätter

Från Mölndal går tågen som vanligt till Kungsbacka. Från Kungsbacka ersätter sedan bussar på sträckan Kungsbacka–Varberg.

– Vi gör det bästa vi kan utifrån förutsättningarna, och vi måste planera trafiken utifrån det trafikläget som är. Vi gör vad vi kan för att göra det så smidigt som möjligt, säger Frida Antonsson.

Öresundstågen kör inte alls på sträckan Göteborg–Kungsbacka under den aktuella perioden, utan sätter in ersättningsbussar mellan Åkareplatsen i Göteborg och Kungsbacka station.

Resenärer hänvisas i första hand att kolla efter alternativa resvägar i appen To Go.

– Det blir lite snårigt, men det bästa för varje resenär är att söka sin resa via appen för bästa resväg, säger Frida Antonsson.

Från den 4-6 juli är tågen till och från Kungsbacka även inställda nattetid, mellan klockan 23.30 och 05.00.

Inställda avgångar 30 juni – 3 juli

Kungsbackapendeln

Kör inte på sträckan Mölndal–Göteborg. Välj övrig kollektivtrafik mellan Göteborg och Mölndal.

Ordinarie pendeltåg kör från Mölndal till Kungsbacka och omvänt.

Västtåg Göteborg–Varberg

Välj övrig kollektivtrafik mellan Göteborg och Mölndal.

Välj pendeltåg från Mölndal till Kungsbacka. Ersättningsbuss går sedan från Kungsbacka station, läge O vidare till Varberg station och omvänt.

Öresundståg Göteborg–Åsa (Malmö)

Öresundståg kör inte på sträckan Kungsbacka–Göteborg. Ersättningsbuss går från Åkareplatsen till Kungsbacka station och omvänt.

Öresundstågen kör från Kungsbacka mot Varberg (Malmö) och omvänt.

Källa: Västtrafik

LÄS MER:Beskedet: Bifrostgatan öppnas upp för trafik igen – men vägarbetet pågår en tid till

LÄS MER:Man stoppad efter vårdslös färd på E6

LÄS MER:Västlänksarbeten påverkar kollektivtrafiken i Mölndal

ANNONS