Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Arg patient slog sönder vägg på Mölndals sjukhus – åtalas

Festen blev allt annat än festlig när en av gästerna både blev stojig och aggressiv och fick åka ambulans till Mölndals sjukhus. Väl där återkom aggressiviteten varpå han slog hål i en vägg på akuten. Nu åtalas mannen.

Natten 8 november förra året kördes en man i 25-årsåldern in till akuten på Mölndals sjukhus efter en fest. Initialt ska han ha varit lugn men efter ett tag blev han arg och kopplade bland annat bort de slangar som personalen fäst i hans kropp för att undersöka hjärtverksamheten.

Han tog sig ut från rummet och började gå runt i akutmottagningens lokaler medan en ur personalen så åt honom att lämna. En uppmaning han inte reagerade särskilt positivt på.

– Han slog med knuten näve rakt in i väggarna, säger en sköterska i förhör.

LÄS MER: Man gick bärsärk vid Peppareds torg – åtalas för en rad brott

Slagen beskrivs som hårda och ett av slagen gjorde också hål i en vägg.

Slog mot väktare

Personalen kallade då på en väktare som hann ingripa samtidigt som mannen fortsatte slå med sina armar.

– Ett lindrigt slag från mannens överarm träffar min bröstkorg. Det var bara såsom en stöt eller lättare knuff. Jag har dessutom på mig skyddsväst så det kändes knappt, säger väktaren i förhör.

Utanför sjukhuset ska mannen sedan ha lagt sig på marken medan polis kallades till platsen. I förhör berättar mannen att han och hans flickvän var på fest hos en kompis. När mannen följde med sin flickvän ut ska han ha lämnat ett glas med alkohol som han sedan drack ur när han återvände.

– Jag blev sedan snabbt dålig. Jag blev stojig och ville sjunga och dansa. Jag var uppspelt. En kille hade hållit tag i mig och även slagit mig för att jag skulle vara still. Han försökte lugna mig, säger mannen i förhör.

LÄS MER: Mölndalsbo döms till fängelse för en rad olika brott

Minns inte händelsen

Vidare uppger han att han blivit aggressiv och att någon på festen då valde att ringa ambulans. På frågan hur mannen ställer sig till misstanken om att han slagit sönder väggar inne på sjukhuset svarar han att han helt enkelt inte minns händelsen:

– Har jag gjort det får jag betala kostnaden. Jag menade inte att göra någon skada.

Nu åtalas han vid Göteborgs tingsrätt för skadegörelse. Ur åtalet framgår också att sjukhuset yrkar ersättning för reparationskostnader på 2 808 kronor.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.