Arrangörer räknar med många löpare i Mölndal helt 100 – trots kort tid kvar till start

Med drygt två veckor kvar till premiären för motionsloppet Mölndalsloppet helt 100 har anmälningarna nyligen öppnat. Även om det börjat brinna i knutarna för att få in löpare räknar arrangörerna med att många kommer anmäla sig.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Om ungefär tre veckor kommer det bli löpartävling i Mölndal. 4 september går nämligen det nystartade Mölndalsloppet helt 100 av stapeln.

– Det är ett motionslopp som kommer gå i tre olika instanser – tio kilometer, fem kilometer och 850 meter, säger Mats Pehrsson från IF Mölndal fotboll.

Ett samarbete

Tillsammans med Mats Pehrsson är Kent Bengtsson från Mölndals handbollsförening arrangörer bakom loppet. I sin helhet är det arrangerat i samarbete med idrottsföreningar i kommunen, Mölndals stad och olika näringslivsaktörer.

– Vi har loppet tillsammans med Idrottens dag. Det är något som Mölndals stad arrangerar, så då kommer det vara fullt med folk som vill prova på olika idrotter, säger Mats.

Tre instanser

Vad gäller långkörarinstansen på tio kilometer och den något kortare varianten på fem kommer båda loppen att starta och sluta utanför ishallen i Åby.

– Den långa är riktigt tuff. Den kommer börja här utanför ishallen i Åby, sen upp i Åbybergsparken, över Mölndals bro, uppför Götaforsliden, sen vänster upp mot Stensjön, upp i skogen vid Lackarebäcks vattenverk, ner i Schweizerdalen, och sen Mölndalsvägen hela biten tillbaka till ishallen, säger Mats.

Femkilometersdistansen kommer gå i Åby, bland annat via Åbytravet och Åbybergsparken. Den kortaste rundan på 850 meter ska sträcka sig runt fotbollsplanerna bakom ishallen.

"En strid ström”

Både Mats Pehrsson och Kent Bengtsson är optimistiska inför starten.

– Vi har precis börjat släppa platserna. Av olika anledningar har vi varit lite sent ute med anmälningsförfarandet. Det är först nyligen som vi har satt upp skyltar, annonser, gått ut till olika klubbar och sociala medier. Vi räknar med ungefär 1 000 personer, säger Mats.

Hur många har ni fått in hittills?

– Det har jag ingen exakt siffra på nu, men när jag pratade med de som ansvarade för anmälningar sist berättade de att det var en strid ström som hade börjat komma in.

Brinner i knutarna

Även om det börjar brinna i knutarna att få in anmälningar är varken Mats eller Kent oroliga.

– Vi kommer nog genomföra det oavsett hur många det är som anmäler sig. Men vi kommer få bra med anmälningar, vi är inte oroliga för det, säger Mats Pehrsson och tillägger:

– Men nu är det hög tid att anmäla sig.

– Det här är ju en läroperiod, vi är inte vana arrangörer av motionslopp. Men nu har vi dragit många lärdomar som vi kommer kunna ha med oss till nästa år, säger Kent Bengtsson.

LÄS MER:Thuva Andersson från Greggered trotsade hjärnskakningen – nu är hon svensk mästare i skidskytte

LÄS MER:Krokslättsbo leder landslag i Indien: ”Lever lägerliv”

LÄS MER:Mölndal satsar stort på utomhusträning – men Hällesåker är fortfarande utan gym

ANNONS