Countryfestivalen West coast country i Åby 2019. En person kastar lasso mot en låtsastjur.
Countryfestivalen ordnades för första, och hittills enda, gången 2019. Då var det musik, dans och aktiviteter på Åby arena. Bild: Arkiv: Charlotte Gad

Arrangörerna ger upp – Åbys countryfestival ställs in igen

Sommaren 2019 gjorde den nystartade countryfestivalen succé, men efter det har pandemin satt stopp för satsningen. Nu är det klart att evenemanget ställs in även i år – och framtiden är osäker.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Drömmen var att skapa Sveriges största countryfestival. Premiäråret 2019 kom 1 200 besökare till Åby arena för att lyssna på musik och umgås.

Alexander Lönn, en av arrangörerna, var då entusiastisk inför framtiden och hoppades dra ännu mer publik kommande år.

LÄS MER:Ingen publik när Paralympiatravet avgörs på Åby

Satte stopp

I mars 2020 hade festivalledningen presenterat flera stora artister, bland annat en countrystjärna från USA. Sedan kom pandemin och satte stopp.

– West Coast Country Festival kommer att leva vidare, sa Alexander Lönn då.

Nu, våren 2021, är framtiden mer osäker. Sommarens festival, som skulle ha hållits den 3 juli, är inställd.

”Det är med stor sorg som vi måste meddela att covid-19 fortsatt sätter stopp för West Coast Country Festival även 2021. Smittspridningen är fortfarande alldeles för hög och restriktionerna hindrar oss från att kunna genomföra WCCF”, står det på festivalens hemsida.

LÄS MER:Kyrkan skräddarsyr minikonserter – publiken bestämmer låtarna

Osäker framtid

Om arrangörerna planerar för en festival 2022 framgår inte av beskedet.

”Country står sig fortsatt stark i Sverige och vi hoppas att kunna återkomma i något format när denna pandemi är förpassad till historieböckerna”, skriver dem.

Mölndals-Posten har sökt arrangörerna för en kommentar.

LÄS MER:Anton från Mölndal är en stjärna på Tiktok – har 150 000 följare

ANNONS