Marie Svensson och Michael Ardenheim, Tina Siveden och Elisabeth Gustavsson.
Marie Svensson och Michael Ardenheim, Tina Siveden och Elisabeth Gustavsson. Bild: Teo Kristjansson

Artikelserie: Här är valets viktigaste frågor – och politikernas svar

Inför vår valbevakning tog Mölndals-Posten hjälp av läsarna för att avgöra vilka frågor som var viktigast att rapportera om. Bortglömda landsbygden, lärare som kämpar i motvind, och ett knivrån mitt i hjärtat av Kållered – här är historierna om människorna som berörs, och vad politikerna har att lova dem.

ANNONS

Sällan blir konflikten mellan stad och landsbygd så tydlig som när det kommer till kollektivtrafik och framkomlighet. De boende längs Spårhagavägen i Lindome blev förtvivlade när bussen som trafikerade sträckan försvann – inte så märkligt, kanske, eftersom de i mer än 20 år har kämpat för att i stället förbättra kommunikationerna med en gång- och cykelväg.

LÄS MER:Så vill politikerna utveckla landsbygden i Mölndal: ”Mer bostadsbyggande”

Politikerna i Mölndal lyfter gärna fram att många av kommunens anställda lärare är legitimerade – men frågan är hur långt en legitimation räcker när lärartätheten ändå är bland de sämsta i landet.

– Jag som lärare räcker inte till, suckar Elisabeth Gustavsson som undervisar i engelska och musik på Fässbergsskolan.

LÄS MER:Så vill politikerna utveckla skolorna i Mölndal: ”Mer personal”

Övervakningskamera och larm kan man väl inte behöva som florist i lilla, sömniga Kållered? Så resonerade Tina Siveden när hon 2010 öppnade sin blomsterbutik i centrum. Sex år senare klev en knivbeväpnad man in genom hennes dörr.

LÄS MER:Så ska politikerna öka tryggheten i Mölndal: ”Fler ordningsvakter”

LÄS MER:Sista minuten-guide inför valet – här är tio raka frågor till Mölndals ledande politiker

ANNONS