Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Astra Zeneca visar nya behandlingar av bröstcancer

Astra Zeneca har en rad nya behandlingar av bröstcancer på gång, där studier visar goda resultat för flera av dem, meddelar den svensk-brittiska jätten.

Astra Zeneca, med en av sina globala forskningssajterna i Mölndal, meddelar i ett pressmeddelande att man har tolv nya behandlingar på gång. Bolaget kommer att presentera resultaten vid en stor konferens för bröstcancer i USA, The San Antonio Breast Cancer Symposium, SABCS, i december.

Bolaget har haft en mycket bra utveckling på börsen efter de senaste årens stora forskningsportfölj av nya preparat som är på gång och är det överlägset högst värderade bolaget på Stockholmsbörsen: värt över två biljoner kronor (två tusen miljarder).

Vid bröstcancerkonferensen i USA kommer bolaget att presentera data kring tolv mediciner och potentiella nya mediciner, meddelar bolaget. Det handlar om behandlingar av bland annat HR-positiv – hormonpositiv – bröstcancer som trippelnegativ bröst cancer och bröstcancer med hög risk för metastaser – metastaserad HER2-positiv bröstcancer.

– Våra data på SABCS är en stark bekräftelse av vår kliniska strategi om att erbjuda nästa generations behandlingar för patienter med nästan alla huvudformer av bröstcancer, säger Susan Galbraith, ansvarig för onkologisk forskning på Astra Zeneca.

Onkologi, alltså forskningen om cancer, är också en av fokusområdena vid forskningsanläggningen i Mölndal. Förutom bröstcancer jobbar läkemedelsbolaget också med lungcancer, äggstockscancer, cancer i urinblåsan, bukspottskörtelcancer, hematologiska cancersjukdomar, livmoderhalscancer, prostatacancer och levercancer.

LÄS OCKSÅ: Västtrafiks app strulade – igen

LÄS OCKSÅ: Man gillrade fälla för misstänkt cykeltjuv i Mölndal– låtsades vara köpare

LÄS OCKSÅ: Busskaos i östra Mölndal år efter år – bolagen ser ingen ljusning i framtiden

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.