Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Aylin Fazelian (S) från Mölndal invald i S partistyrelse

Aylin Fazelian, Socialdemokraternas distriktsordförande för Göteborgsområdet, har valts in i partiets styrelse och programkommission. Där kommer hon att fortsätta jobba med bland annat skolfrågor, en fråga där hennes hemkommun får underkänt.
– Skolfrågan har inte varit en politiskt prioriterad fråga i Mölndal, säger hon.

Aylin Fazelian (S) valdes in i partistyrelsen under S-kongressen i torsdags.

– Känslan är svår att beskriva. Det är jättestort, verkligen hedrande, men ett stort ansvar och jag ska göra mitt bästa för att axla det ansvaret, säger Aylin Fazelian.

Hon beskriver sig som fortfarande i ”bäbisbubblan” – hon är ännu föräldraledig och börjar sina nya uppdrag om några veckor. Tiden som föräldraledig har stärkt henne i sina värderingar och i kampen mot en hållbar och jämställd värld, menar hon.

LÄS MER: Pingstkyrkans larm: ”Ibland får vi slänga 70 procent av kläderna”

– Jag tror att det är bra att ha med mig i partistyrelsen, med mitt perspektiv som nybliven förälder. Som mamma till en flicka har känslan blivit mer akut, hon ska växa upp i vårt samhälle. Vi måste skapa förskolor, skolor, vård och omsorg för alla.

Mölndal rankas orimligt lågt när det kommer till kommunens förskolor och skolor.

Aylin Fazelian har sedan tidigare suttit i utbildningsutskottet och har länge engagerat sig i skolfrågor. Här finns mer att göra, inte minst i Mölndal, menar hon.

– Det är en helt fantastisk kommun att bo i, men Mölndal rankas orimligt lågt när det kommer till kommunens förskolor och skolor. Vi behöver fler lärare och förskollärare. Skolfrågan har inte varit en politiskt prioriterad fråga i kommunen, säger Aylin Fazelian.

LÄS MER: Mölndals hundsällskap firade halloween med häxor, träning och fårvallning

Nöjd med valet av Magdalena Andersson

Nu väntar ett valår med mycket fokus på att lyfta fram och stärka partiets politik. Socialdemokraternas utmaning, menar hon, är att leverera politik som gör skillnad i människors vardag.

– Vi har tre områden som vi vill jobba på. Vi behöver ta kontroll över välfärden, vård och skola ska inte marknadsstyras. Vi måste hejda klimathotet och göra gröna investeringar som skapar jobb. Vi måste också jobba för ett tryggare samhälle.

Under S-kongressen valdes även Magdalena Andersson in som ny partiledare, ett val som Aylin Fazelian är nöjd med.

– Vi har valt en fantastisk partiledning, det ger verkligen pepp i organisationen. Magdalena Andersson har en politik som många svenskar ställer upp kring. Hon är vass och kompetent, och hennes bakgrund som finansminister är också bra ur ett västsvenskt perspektiv, det kan främja jobben och tillväxten här.

LÄS MER: Så minns jag mitt Kvarnbyvallen – publikrekordet slogs när Gunnar Gren kom på besök

Jag viskade till henne: ’Nu har vi förhoppningsvis snart en kvinnlig statsminister, framtiden är din!’

Hon betonar den historiska betydelsen av att ha valt in en kvinnlig partiledare, på året 100 år efter införandet av den kvinnliga rösträtten.

– Jag kom hem i torsdags och lyfte upp min dotter. Hon sov, så man ska ju egentligen inte göra det, men jag var tvungen. Jag viskade till henne: ’Nu har vi förhoppningsvis snart en kvinnlig statsminister, framtiden är din!’ Jag blir fortfarande berörd att prata om det, att det har hänt! Det är en enorm inspiration för alla svenska tjejer, säger Aylin Fazelian.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.