Banger exploderade – placerades vid bostad

Under natten till måndag exploderade en banger i anslutning till en bostad i östra Balltorp. Polisen misstänker brott och har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, men det finns inga uppgifter om personskador.

ANNONS

Det var vid 00.30-tiden, natten mot måndag, som larmet först kom in från Splintvedsgatan i Hills villastad. Enligt teamledare Ola Åström vid SOS Alarm hade inringare hört en ”kraftig smäll”, och räddningstjänsten begav sig till platsen tillsammans med polis och fyra ambulanser.

Polisregion Västs vakthavande befäl Johan Ljung bekräftar en stund senare att en explosion har inträffat, men att allt tyder på att det rör sig om en så kallad banger, eller större smällare. Av samma anledning har bombskyddet inte tillkallats.

Enligt larmet skedde explosionen inomhus, något Ljung tillbakavisar.

– Det var mot entrédörren till ett hus. Det är begränsade materiella skador, säger han, och tillägger att ingen befann sig i bostaden och att man inte har några uppgifter om personskador.

Polisen har nu spärrat av platsen för teknisk undersökning och håller förhör med grannar i området. Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Tidigare i mars i år inträffade en explosion i samma bostadsområde.

Undersöker ni en koppling mellan händelserna?

– Jag kan inte svara på det här och nu, men om det är som du säger håller utredarna säkert koll på det, säger Johan Ljung.

Senare under dagen kommer även polisens tekniker att genomföra en brottsplatsundersökning.

– I nuläget har vi ingen misstänkt eller gripen, säger polisen presstalesperson Fredrik Svedemyr, vid 07-tiden.

LÄS MER:Fullt utvecklad brand i Kållered – stor insats

LÄS MER:Skottlossning i Åby

LÄS MER:Toppolitikern i chock efter skotten i Åby – bodde 35 år i området

ANNONS