Bensinbomb låg bakom den mystiska svarta rökringen i Forsåker

Förra veckan syntes en mystisk svart rökring på himlen över Mölndal. Orsaken? En bensinbomb.
– Vi får be om ursäkt om vi förvirrade, säger regissören Per-Anders Nilsson.

ANNONS
|

För drygt en vecka sedan blev flera Mölndalsbor vittne till en mystisk svart rökring som seglade över himlen i centrala Mölndal. Till en början var det oklart exakt vad som hade skett men ett vittne hade hört två smällar komma från Forsåker strax innan rökringen dök upp.

– Först tänkte jag att det kanske var någon som sprängde i samband med byggnadsarbete, men att man skulle göra det en söndag klockan nio kändes lite orimligt. Fem minuter senare small det en gång till, och då bildades den här cirkeln, berättar Kristofer Yffén som då blev vittne till händelsen.

Polisen hade även fått uppgift om att det skulle vara en filminspelning i området.

ANNONS

– Vi hade information om att det skulle spelas in en film vid gamla Papyrus. Enligt uppgifterna skulle det vara pangande ljud, vapenattrapper och rök, berättade Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Zombiefilmsinspelning

Så här en vecka senare kan Mölndals-Posten bekräfta att det var en filminspelning som låg bakom smällarna och den mystiska ringen – närmare bestämt en zombiefilmsinspelning.

– Jag visste inte ens att det kunde bli en sån rökring. Vi skulle bara ha själva smällen, det var en sidoeffekt som uppstod och ingenting som var planerat, berättar regissören Per-Anders Nilsson, från Overkill Productions som ansvarade för inspelningen.

Ringen kom i sin tur från en bensinladdning som de detonerade och det hela hanterades av en pyrotekniker.

– För att det ska se snyggt ut måste det vara mycket bensin så det ska bli flammor. Vi sprängde aldrig sönder någonting utan explosionen skulle bara synas i bild, berättar Per-Anders Nilsson.

"Ber om ursäkt om vi förvirrade”

Per-Anders Nilsson berättar även att Forsåker blev platsen för inspelningen i och med att de behövde apokalyptiska miljöer.

– Vi ville ha lite skitiga miljöer. Sen har jag även haft en lokal hos filmbolaget Holger Hund tidigare, så jag kände till området och har spelat in där förut, säger Per-Anders Nilsson.

Ni lyckades skapa en del förvirring bland Mölndalsborna, vad tänker du om det?

– Jag får buga mig djupt och be om ursäkt ifall vi förvirrade. Om någon har känt sig orolig eller så där är det klart att jag ber om ursäkt. Vi ringde polisen innan så de hade full koll. Om jag hade tänkt på det kunde jag ha ringt Mölndals-Posten också och meddelat att vi spelar in en film, säger Per-Anders Nilsson.

LÄS MER:Därför blev det ingen konst på planket vid Forsebron

LÄS MER:Förskolekrisen: Staden letar mark i östra Mölndal – behövs hundratals platser

LÄS MER:Ännu en industribyggnad i Forsåker kan rivas – vattenkraftverket går inte att bevara

ANNONS