Berusad Mölndalsbo kastade kniv på spårvagn

Efter att ha burit och kastat en kniv på en fullsatt spårvagn i Göteborg döms nu en man från Kållered för grovt brott mot knivlagen.

ANNONS

Det var i mars i år som polisen larmades till Korsvägen i Göteborg efter att en person ska ha viftat med ett tillhygge på en spårvagn. Två vittnen från platsen berättar i förhör hur de sett den 30-åriga mannen från Kållered oprovocerat börjat veva runt med en kniv.

– Sen tar han sats och drämmer in den i fönstret på spårvagnen, berättar ett vittne.

Aggressivt beteende

Kålleredsbon som därefter klivit av spårvagnen hittades av polis och omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen som ingrep berättar att mannen uppträdde aggressivt.

Den dömde mannen säger i förhör att han haft kniven på sig för att kunna försvara sig själv.

ANNONS

– Dra åt helvete, ska mannen ha sagt när förhörsledaren frågat om han velat tillägga något.

Tidigare dömd

Mannen som greps för brott mot knivlagen har tidigare en dom på sig. Knappt två månader innan händelsen på spårvagnen dömdes han för ringa narkotikabrott där straffet blev dagsböter.

Nu i oktober dömdes han för händelsen till grovt brott mot knivlagen, vilket han även har erkänt. I domen står det att faktumet att han var berusad är en av anledningarna som gör att brottet bedöms som grovt.

Enligt domen motsvarar brottet tre månader i fängelse men i stället döms han till skyddstillsyn. Enligt Kriminalvården innebär det en prövotid på tre år där den dömde vid regelbundna tillfällen har kontakt med frivården.

LÄS MER:Brandman från Mölndal ryckte ut på larm – blev spottad rätt i ansiktet

LÄS MER:Lindomebo uttalade mordhot mot anställda på McDonalds – döms till fängelse

LÄS MER:Man från Mölndal greps med ett halvt kilo knark – knivhotade väktare

ANNONS