Bifrostkyrkan öppnar upp igen

Sedan midsommar har Bifrostkyrkan anordnat grillkvällar för allmänheten. Ett initiativ för att kunna ses trots pandemin. Efter ett tungt år börjar nu kyrkan återgå till det normala.

ANNONS
|

EvaMarie Brännström är pastor i kyrkan sedan hösten 2019. Det var under hennes första sommar 2020 som Bifrostkyrkan började anordna grillkvällar som ett sätt att kunna träffas trots pandemin.

– Vi i församlingen kände att vi måste kunna hitta ett sätt att ses iallafall.

Grillkvällarna har ägt rum varje torsdag sedan mitten av juni detta året. EvaMarie menar att kvällarna går ut på att grilla och bara ”få tjöta lite”.

– Kvällarna kan se väldigt olika ut. Som idag verkar det vara barnfamiljernas afton. En annan gång är det de äldre som känner att de behöver komma ut och socialisera sig lite.

ANNONS

LÄS MER:Mölndalsborna om lättade restriktionerna: ”Känns jätteskönt”

Kvällarna är öppen för alla passerande

Alla som kommer får ta med sig egen mat och dryck.

– Sen finns det alltid extra korv och dricka om det är någon som har glömt eller bara svänger förbi spontant.

EvaMarie berättar vidare att kyrkan även anordnat konsertkvällar under sommaren, där bland annat jazzgruppen 2-Bones Quintet har spelat.

– Man ser att folk tycker att det är väldigt kul att få träffas igen. Man märker av ett sug och en längtan.

Både grill- och konsertkvällarna har lockat så pass många, mellan 10-30 pers, att kyrkan bestämt sig för att fortsätta anordna denna typ av sammankomster även nästa sommar.

– Det är ju det här man behöver. Att bara få vara och faktiskt träffas. För mig är det en stor dela av att vara en del av en församling.

Ett annorlunda år

Då EvaMarie tillträdde som pastor i Bifrostkyrkan bara några månader innan pandemin bröt ut, så har hon inte kunnat jobba så som hon har velat.

– Det har varit väldigt märkligt det senaste året. Vi var väldigt tidiga med att börja spela in våra gudstjänster. Det har varit väldigt viktigt för mig att kunna upprätthålla det under hela tiden. Som en trygg punkt när allt annat har känts otryggt.

LÄS MER:Digitala gudstjänster gör succé: "Det blir en fortsättning"

Hossein Soleimani, bland fler, har varit delaktig i inspelningarna och sett till att gudstjänsterna har kunnat nå ut till församlingen.

– I början hade vi bara inspelade gudstjänster. Men sen så tänkte vi att det blir mindre distanserat om vi kör live istället. Så då började vi med det, säger Hossein.

EvaMarie berättar att det börjar kännas hoppfullt igen i Bifrostkyrkan. I söndags hade de sin första ”riktiga” gudstjänst. Mellan 50-70 personer får då delta.

– Jag känner att det rör på sig. Kanske kan jag äntligen få börja jobba som pastor på riktigt, säger EvaMarie hoppfullt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS