Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bil i brand på Aminogatan

En bil körde av vägen och började brinna på Aminogatan på torsdagseftermiddagen. En man i 20-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus efter händelsen.

Det var strax innan klockan 14 som räddningstjänsten larmades till Aminogatan. En bil hade kört av vägen, krockat med en lyktstolpe och börjat brinna.

– Vi har stängt av vägen där i båda riktningar. Eftersom bilen brinner kommer den behöva bärgas så det kommer ta en stund innan vägen öppnas igen, sa Björn Wärnström på räddningstjänsten Storgöteborg strax efter att de kommit fram till platsen.

”Bilen brinner när vi kommer”

Räddningstjänsten larmades till olycksplatsen tillsammans med två ambulanser och polis.

– Bilen brinner när vi kommer hit. Vi spärrar av, tar hand om patienten och får släckt branden. Sedan lämnar vi över till polis. Och vi stannar kvar extra i och med att det handlar om en elbil, säger Mikael Öhlander, styrkeledare.

Initialt fanns ingen prognos för hur länge vägen skulle vara avstängd, men strax innan klockan 15 lämnade räddningstjänsten olycksplatsen.

Föraren var på rutinuppdrag

En man i 20-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter händelsen, hans skadeläge beskrivs som lindrigt av Sahlgrenskas presstjänst.

Föraren av bilen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

– Föraren var ute på ett rutinuppdrag och på vägen tillbaka hamnade han i diket. Vi vet inte så mycket mer än men efter omständigheterna verkar han ha klarat sig okej, säger företagaren som äger bilen till Mölndals-Posten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.