Bil och lastbil i krock på E6

En bil och en lastbil krockade på E6 i norrgående riktning under tisdagskvällen. Två av tre körfält stängdes av under tiden räddningstjänstens arbetade pågick. Polisen har skrivit två anmälningar om vårdslöshet i trafik.

ANNONS

Olyckan inträffade strax före Mölndals centrum i norrgående riktning på E6.

– Vi har stängt av två av tre körfält, det är en viss trafikpåverkan, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter att larmet kom in.

Enligt SOS-alarm skickades ingen ambulans ut.

– Trafiken rullar på långsamt och två av tre körfält är fortsatt avstängda. Lastbilen står i det högra körfältet och bilen i det vänstra. Situationen är under kontroll, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, vid klockan 21.30.

Strax efter klockan 22 kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Bärgaren kom precis och hämtade bilen som hade varit inne i räcket. Den hade snurrat runt och fastnat i vägräcket, så det tog en stund att få loss den, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Polisen har upprättat två anmälningar om vårdslöshet i trafik.

– Det verkar som om bägge förarna är misstänkta, troligtvis för att man ska kunna utreda det vidare, säger Anders Wennergren, polisens vakthavande befäl i Väst.

LÄS MER:Olycka mellan bil och spårvagn vid Universeum – polis på plats

LÄS MER:Motorcykelolycka på E6 under Möndals bro

LÄS MER:Bil körde in i mitträcke på E6 – orsakar långa köer

ANNONS