Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bilist vägrade under fredagsnatten att stanna för en poliskontroll, vilket till slut resulterade i att polisen använde spikmatta för att få stopp på bilen. OBS: Arkivbild.  Bild: Cia Wedberg
En bilist vägrade under fredagsnatten att stanna för en poliskontroll, vilket till slut resulterade i att polisen använde spikmatta för att få stopp på bilen. OBS: Arkivbild. Bild: Cia Wedberg

Bilförare vägrade stanna inatt – stoppades med spikmatta

Klockan 02.40 på fredagsnatten inleddes en polisjakt på Varbergsvägen i Kungsbacka som senare slutade i Kållered.
Det sedan en bilförare vägrat att stanna för en kontroll.

– Patrullen noterade hur en bil körde bra mycket fortare än den skyltade hastigheten, vilket väckte deras intresse, säger Ulf Eriksson, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka.

Polisen förberedde spikmatta

Polisen förberedde att lägga ut spikmatta för att få stopp på bilen – men precis då fick föraren problem och tvingades stanna.

– Det blev ett kortare förföljande. Det pågick en stund men sedan tog det stopp i höjd med Kållered, säger Ulf Eriksson.

De två personerna i fordonet försökte därefter fly från platsen till fots. De kom dock inte långt och kunde snart gripas.

Körde stulen bil

Föraren är en man i 45-årsåldern och misstänks nu för vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel och narkotikabrott.

– Bilen var stulen och föraren misstänks varit drogpåverkad, säger Paula Grevstad, operativ samordnare på polisen i Storgöteborg Syd.

I bilen satt även en kvinna i 20-årsåldern som misstänks för narkotikabrott. Båda greps av polis på platsen. Insatsen kunde avslutas vid klockan 05.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.