Bordellmamma får fängelse och ska utvisas – tjänade miljoner

Kvinnan drev flera massagesalonger som visade sig vara förtäckta bordeller, bland annat en i Mölndal. Hon har nu dömts till fängelse i tre år och tre månader.

ANNONS

Polisen fick tips om att allt inte stod rätt till på de 13 västsvenska massagesalongerna, varav en var belägen i Mölndal.

Under våren 2021 inledde polisen spaning. Ganska snabbt stod det klart att samtliga drevs av en kvinna i 50-årsåldern.

Poliser låtsades vara kunder

Detta kom bland annat fram efter att civilklädda poliser besökt salongerna och låtsats vara massagekunder. Då förekom erbjudanden om sexköp.

LÄS MER:Åbytränare drev bordell i sitt eget hem – döms

En man i 60-årsåldern från Kungsbacka kommun hamnade i polisens sökarljus. Han erkände för polisen att han hade en relation med kvinnan som drev verksamheterna, trots att han var gift och hade barn.

– Det är inget jag är stolt över, men det finns ett förhållande. Jag hjälper henne där svenskan kommer in, säger mannen i förhör.

ANNONS

LÄS MER:Lindomebo dömd till böter för sexköp – betalningen via swish avslöjade honom

Kungsbackabon hävdar dock att han inte haft med själva verksamheten att göra, trots att flera vittnen berättat att han kom dit och samlade in pengar emellanåt.

Kvinnan tjänade minst tre miljoner

Mannen och kvinnan lärde känna varandra 2016 och enligt tingsrätten blev mannen involverad i verksamheten kort efteråt.

Både mannen och kvinnan stod åtalade för grovt koppleri. Kvinnan misstänks ha tjänat stora pengar på sexköpen, minst tre miljoner kronor från januari till oktober förra året.

LÄS MER:Polisens insats: 42 personer togs för sexköp

Under fredagen föll domen i Göteborgs tingsrätt. Kvinnan, som hävdar att hon inte känt till att det sålts sex på hennes salonger, döms för grovt koppleri till fängelse i tre år och tre månader. Hon ska också utvisas från Sverige.

Mannen döms till ett och ett halvt års fängelse för medhjälp till grovt koppleri. Hans straff sätts dock ner med två månader eftersom han fått sparken från sitt jobb och, enligt tingsrätten, kan få svårt att ”återetablera sig på arbetsmarknaden.”

Hade sökt efter thaimassage på nätet

Mannen hävdar sin oskuld och säger att han inte kände till att det föregicks sexköp i massagesalongerna. I polisutredningen framgår dock att han sökt efter thaimassage och prostitution på Flashback och hur man kan sköta betalning av sådant.

LÄS MER:Här köps sex i Mölndal – en adress sticker ut

Via telefonavlyssning har polisen också kunnat höra hur mannen och kvinnan pratat om olika sexförsäljningar.

Tingsrätten konstaterar att mannens insats i verksamheten inte varit obetydlig även om han inte tjänat några pengar själv. Bland annat har han hjälpt till med finansiering och bistått med marknadsföring.

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS