En brand bröt vid klockan 14.35 på onsdagen ut i en industrilokal i Kållered. Enligt räddningstjänsten började det brinna i den del där asfalts återvinns.
En brand bröt vid klockan 14.35 på onsdagen ut i en industrilokal i Kållered. Enligt räddningstjänsten började det brinna i den del där asfalts återvinns. Bild: Anna Mattisson

Brand i industrilokal: ”Vi kan bli kvar i några timmar”

På onsdagen brannd det i en industrilokal utmed Kungsbackaleden/E6 i Kållered. Sju enheter från räddningstjänsten var på plats.
– I den aktuella delen av fabriken återvinns asfalt och det är i den processen som det börjat brinna, säger Christer Dyrfeldt, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, inledningsvis.

ANNONS
LocationKållered, Mölndal||

SOS larmades om händelsen vid klockan 14.35 på onsdagen.

Sju enheter från räddningstjänsten och ambulans skickades till industrin vid Sagsjövägen i Kållered.

– Flera enheter från räddningstjänsten är redan framme och fler är på väg, det är vad jag vet, säger en larmoperatör vid SOS i ett tidigt skede.

En stund senare kunde Christer Dyrfeldt vid räddningstjänsten berätta att det av okänd anledning börjat brinna i den del av fabriken där man arbetar med att återvinna asfalt.

– Vi arbetar med släckning och det har redan börjat ge effekt, men troligtvis blir vi nog kvar med personal ett antal timmar framöver. Det finns ingen prognos för hur lång tid det här kan ta, säger larm- och ledningsoperatören Christer Dyrfeldt vid 15-tiden.

ANNONS

Har industrilokalen utrymts?

– Nej, det har inte behövts, säger Christer Dyrfeldt.

Vid klockan 17.20 kunde räddningstjänsten lämna industrin och insatsen avslutas.

ANNONS