Brand i lastbil på E6 – sex enheter på plats

En lastbil började brinna kraftigt vid en ekodukt mellan Mölndal och Kungsbacka under torsdagen. Sex enheter från räddningstjänsten släckte branden. På kvällen uppstod återigen långa köer på E6.
– De jobbar med sanering och återställning, säger Dennis Weiler, trafikledare på trafikledningscentralen.

ANNONS

Larmet inkom strax innan klockan 14.00 på torsdagen. Räddningstjänsten skickade flera enheter till ekodukten vid Sandsjöbacka, där en lastbil brann kraftigt. Till en början stängdes vägen av helt i norrgående riktning.

Vid klockan 15.00 meddelande räddningstjänsten via sin hemsida att lastbilsbranden var släckt och att E6 i nordlig riktning fortfarande var avstängd. En stund därpå öppnades en fil upp för trafik.

– Räddningstjänsten är fortfarande på plats. Från början var de sex enheter, men nu är det fyra. Polis larmades men det fanns inget ambulansbehov, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm, vid klockan 16.00.

Trafikverket ska enligt uppgift även åkt ut till platsen för att kolla till bron.

ANNONS

Vid 16.30 tiden berättar Helen Wickberg, teamledare på SOS Alarm, att räddningstjänsten har lämnat platsen sedan en tid tillbaka och att ärendet är avslutat.

– Det finns inga personskador i samband med olyckan, säger hon.

Personbil och lastbil i krock vid Väröbacka

Längre söderut på E6 inträffade ytterligare en olycka på torsdagseftermiddagen. En personbil körde in i en lastbil i norrgående riktning i höjd med Väröbacka. Räddningstjänsten stängde av E6 norrut för trafik, rapporterar Hallands Nyheter.

– Lastbilen stod stilla när personbilen körde in i den bakifrån, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt tidningen lämnade räddningstjänsten platsen vid 15-tiden. Enligt SOS-alarm ska ingen person ha behövt föras i väg med ambulans i samband med olyckan.

Nya köer vid bärgningen

Vid klockan 17.30 uppstod återigen köer i norrgående riktning när bärgningsbil var på väg till platsen där lastbilen fått stopp. I norrgående riktning var det endast ett körfält öppet

– Det är fortfarande ett aktivt arbete och rullar väldigt långsamt förbi platsen. De jobbar med sanering och återställning, säger Dennis Weiler, trafikledare på trafikledningscentralen.

Trafikverket flyttade fram prognosen i omgångar, först till klockan 20.00 till och sedan till 22.00. Det som gjordes på plats var också en besiktning av själva bron.

– Jag ser att man påbörjat besiktning av bron. Insatsen bör vara klar klockan 22.00, säger Weiler.

ANNONS