Frida Enslöw tror att den nya lokalen kommer locka kunder från andra delar av Sverige. Hon menar att efterfrågan på hållbart brudmode är stor.
Frida Enslöw tror att den nya lokalen kommer locka kunder från andra delar av Sverige. Hon menar att efterfrågan på hållbart brudmode är stor. Bild: Camilla Moestedt

Bröllopsbruket växer – trots att färre gifter sig: ”Hoppas att krisen snart är över”

Hållbart brudmode har visat sig vara ett vinnande koncept trots att färre gifter sig i pandemitider. Nu har Bröllopsbruket öppnat en 200 kvadratmeter stor butik i Lackarebäcks industriområde.

ANNONS
|

Att öppna en ny butik i pandemitider kan vara en utmaning. Att öppna en butik som säljer begagnade bröllopsklänningar kan vara en ännu större utmaning då restriktionerna varit en hinder för mångas drömbröllop.

Statistik från Statistiska centralbyrån visar att 2020 var det sämsta bröllopsåret på 20 år. Förra året registrerades 257 bröllop i Mölndal vilket är det är det lägsta antalet sedan 2000. Men det Göteborgsbaserade Bröllopsbruket, med fem butiker runt om i landet, låter sig inte skrämmas av siffrorna.

– Jag tror och hoppas att krisen snart är över. Då kommer blivande brudpar och bröllopsgäster vara redo att fira kärleken och livet, berättar Frida Enslöw, grundare av Bröllopsbruket.

ANNONS

LÄS MER:Mölndal nära drömgränsen – når snart 70 000 invånare

Öppnat två nya butiker under pandemin

2020 har varit ett bra år för Bröllopsbruket. Under pandemin har de satsat på att expandera och har öppnat upp två nya butiker. Anledningen till att Bröllopsbruket klarat sig bra under pandemin tror Frida Enslöw inte enbart beror på att mindre mer intima vigslar blev trendigt utan också på grund av att den svenska marknaden är redo för mer hållbar konsumtion.

LÄS MER:Anette lämnade Mölndal – har blivit stor trädgårdsprofil från sin gård i Skåne

– Vi säljer begagnade bröllopsklänningar som fortfarande är moderna. Bruden behöver inte göra avkall på trender och det blir inte krångligt att göra ett hållbart val.

Det var just krånglet som gjorde att Frida Enslöw startade Bröllopsbruket 2018. Hon skulle själv gifta sig och insåg att det inte var helt lätt att hitta snygga begagnade bröllopsklänningar. Dessutom kände hon att den lyxiga känslan av att prova klänningarna försvann när hon behövde åka hem till säljare via Blocket.

– Jag ville göra provningen till en mysig grej. Bruden och vännerna ska kunna dricka ett glas bubbel och ha en härlig stund, berättar Frida Enslöw.

LÄS MER:Krokslättsgymnasiet växer – satsar på fler lärlingsplatser

Expanderat i rekordfart

Sedan 2018 har Bröllopsbruket expanderat i rekordfart. Fem butiker har öppnat upp runt om i Sverige och den första maj var det invigning av Bröllopsbrukets 200 kvadratmeter stora lokal i Lackarebäcks industriområde.

– Lokalen är mycket större än den förra i Krokslätt, dessutom är den i toppskick, säger Frida Enslöw.

LÄS MER:Stordalen besökte sitt nya hotell: ”Vi kommer ta oss ur krisen”

ANNONS