Bussar indragna på grund av halka

751 och Lila Express indragna på grund av halka, uppger Västtrafik.

ANNONS
|

Under natten meddelade Västtrafik att buss 751 dras in på grund av halka. Detta påverkar sträckan Gamla torget i Kvarnbyn till Mölnlycketerminalen. Stoppet beräknas pågå till klockan 12. 753 är indragen mellan Flöjelbergsgatan och Delsjömotet till klockan 12 på fredagen.

Under fredagsmorgonen fastnade bland annat en buss på linje 753 i den branta backen på Gunnebogatan.

Även Lila Express är indragen i båda riktningarna mellan Mölnlycketerminalen och Mölndals bro på grund av halka. Prognosen gäller för hela dagen enligt Västtrafik.

Under morgonen har det varit problem med kollektivtrafiken på många håll.

– Det är ganska blandat i regionen när det gäller just halkan, säger Carina Kjellgren, störningskoordinator på Västtrafik.

ANNONS

Hon säger att vissa linjer är helt indragna, på andra ställen kan en hållplats vara indragen och en mindre sträcka dragits in på en annan linje.

– Det är väldigt spritt på några olika linjer, hållplatser och sträckor. Ibland kan vi få stopp i backar, eller att vi hamnar bakom något annat fordon som kört fast, säger hon.

Mycket hänger också på hur mycket snöröjningen hinner med.

– Det viktigaste budskapet är att resenärerna håller sig uppdaterad via vår app och att man räknar med förseningar och inställda avgångar, säger Carina Kjellgren.

Alla prognoser är preliminära.

Följ trafikläget i kollektivtrafiken här

Texten uppdateras

ANNONS