Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

XL-bygg Mölndal öppnade i Åbro-området i veckan. Håkan Osbeck är vd för byggvaruhusets butiker i Mölndal och i Kungsbacka.
Foto: Privat Bild: Catrin Hansson
XL-bygg Mölndal öppnade i Åbro-området i veckan. Håkan Osbeck är vd för byggvaruhusets butiker i Mölndal och i Kungsbacka. Foto: Privat Bild: Catrin Hansson

Bygghandlare öppnade i Mölndal

I början av veckan öppnade en ny bygghandlare i Åbro, i en fastighet som tagit lite tid att hitta.
– Göteborg lockade. Vi ville ha en lokal på denna sidan älven, säger Håkan Osbeck, vd för XL-bygg Mölndal och Kungsbacka.

Efter att ha drivit företaget i Kungsbacka sedan 1992 började Håkan Osbeck, för tre fyra år sedan, att planera för en nyetablering av en butik i Göteborgsområdet. Till slut dök rätt fastighet upp på en mäklares hemsida.

– Den här fastigheten var den som låg bäst till. Vi började bygga i juni så från byggstart till inflyttning tog det tio månader, säger han.

Läs mer: Byggjätten satsar på ny butik i Mölndal

Lokalen är på 4 000 kvadratmeter med virkesfack i markplan och annat material i våningen ovanpå.

– Just nu har vi sju anställda, men vi ska bli åtta. Ökar det på för oss kan vi anställa fler, säger han.

Nu i corona-tider har försäljningen inom byggbranschen ökat, vilket märkts av i Kungsbacka-butiken där både företags- och privatkunderna blivit fler och hittills är årets försäljning bättre än någonsin.

Vilka förväntningar har ni på butiken i Mölndal?

– Kan vi nå mellan 15 och 20 procent av vår totala volym i Mölndal under nästa år, då är vi nöjda, säger Håkan Osbeck.

Catrin Hansson

[email protected]

XL-bygg AB

En rikstäckande kedja av cirka 70 fristående bygghandlare i Sverige, från Ystad till Kiruna. Tillsammans med kollegorna i Danmark och Norge bildar de Skandinaviens största bygghandelskedja.