Caroline af Ugglas spelar i Mölndal – på krogen Kock och rock

Efter succéerna med Thomas Di Leva och Mikael Rickfors fortsätter lunchkrogen Kock och rock med intima kvällskonserter. Närmast på tur – mellostjärnan, soulsångaren, körledaren och friherrinnan Caroline af Ugglas.

ANNONS
|

– Hon är en fantastisk liveartist, en riktig personlighet och lite galen på ett härligt sätt, säger Linda Billman, arrangör och krögare på Kock och rock.

I våras hade lunchkrogen premiär för musikunderhållning på kvällstid. Thomas Di Leva äntrade scenen i mars och två månader senare var det Mikael Rickfors tur. Och fredag 9 december är det dags för nästa musikkväll i den glastaksförsedda lokalen i Åbro industriområde när Caroline af Ugglas gästar.

”Fantastisk upplevelse”

Sångerskan har ett långt musikaliskt och konstnärligt cv men slog igenom för den breda publiken i samband med Melodifestivalen 2009. Iklädd klänning och turkosblå stövlar sjöng hon låten Snälla, snälla som slutade tvåa efter Malena Ernmans La voix.

ANNONS

Vid sidan av sångkarriären, där hon ofta framfört musik av Janis Joplin, har Caroline af Ugglas bland annat talat i Sommar i P1 och vunnit På spåret med i dag bortgångne författaren Göran Hägg. Hon ligger även bakom den amerikanska ur-versionen av tv-programmet Körslaget.

– När vi drev Disponentvillan i Göta hade Caroline en konsert i trädgården där. Det var en fantastisk upplevelse med 350 personer som tittade på. Jag är övertygad om att hon kommer ge oss en ny toppenkväll, säger Linda Billman.

”Värt varenda extratimme”

Precis som vid tidigare tillfällen kommer hundra biljetter att säljas via ett bokningsföretag. Det återstår att se om även denna konsert blir slutsåld.

– Det blir väldigt intima spelningar. Caroline kommer nära sin publik i vanliga fall, här kommer hon komma ännu närmare.

Är planen att det blir fler konsertkvällar?

– Absolut. Vi siktar på att ha två per säsong och nu vet vi hur vi ska lägga upp det. Det är värt varenda extratimme man lägger ner och jag gillar att göra lite olika saker. Inget fel med att möta lunchgäster men det här är ändå en lokal som ska nyttjas på kvällen också.

Har du någon önskeartist för framtiden?

– Det hade varit fantastiskt att få hit Miriam Bryant, men frågan är vad det skulle kosta. Och sen hade jag verkligen tyckt det vore roligt att få hit Per Andersson. Jag hoppas verkligen han läser detta för jag såg honom i hans föreställning Räkhäst och jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.

LÄS MER:Kock och rock i Åbro satsar på konserter – här är stjärnorna som ska stå på scen

LÄS MER:Mölndalskrögarna satsade sig ur krisen – trotsade pandemin och startade nya Kock och rock

LÄS MER:Per Anderssons fanatiska fans golvade Carola: ”Var jävla oväntat”

ANNONS