Linnea Andersson är generalsekreterare för Centerpartiets ungdomsförbund. Hon säger att CUF valde Mölndal som plats för stämman på grund av stadens praktiska läge, både nära och en bit bortanför storstaden Göteborg.
Linnea Andersson är generalsekreterare för Centerpartiets ungdomsförbund. Hon säger att CUF valde Mölndal som plats för stämman på grund av stadens praktiska läge, både nära och en bit bortanför storstaden Göteborg. Bild: Press

Centerns ungdomsförbund håller stämma – på hemlig plats i Mölndal

Centerpartiets ungdomsförbund ska hålla en extrastämma, och som plats för den har de valt en hemlig plats i Mölndal.
– Det kommer medlemmar från nästintill alla våra distrikt runt hela landet, säger Linnea Andersson, generalsekreterare för CUF.

ANNONS

Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, höll sin förbundsstämma i maj – en digital sådan på grund av coronarestriktionerna. Då hanns inte alla motioner med. För att rätta till det, beslutades att en extrainsatt stämma skulle anordnas i november.

Platsen? Den är hemlig.

Men den finns i Mölndal.

LÄS MER:Mjölkning, pingis och skytte när unga jordbrukare bildade klubb

Femton minuter efter att Mölndals-Posten har avslutat intervjun med CUF:s generalsekreterare Linnea Andersson plingar det till i mejlkorgen. Hon tackar för samtalet, men vill flagga för att tidningen inte kan nämna platsen för stämman – av säkerhetsskäl.

– Vi har inte skrivit ut det till någon annan än våra medlemmar var vi kommer att vara, säger hon.

ANNONS

Varför det?

– CUF är ett ungdomsförbund som tidigare har fått ta emot en del hot, särskilt i samband med nationella evenemang. Och även med tanke på Utöya så skriver vi aldrig ut exakta platser där vi befinner oss.

Hundratals CUF:are

Mellan 100 och 150 borgerliga ungdomar kommer i varje fall att vistas på detta okända centermecka i tre dagar, från fredag till söndag, och diskutera överblivna motioner från huvudstämman.

LÄS MER:Låt ungdomsförbunden besöka kommunens gymnasieskolor

Även om man skulle se ett 50-tal ovanligt välkammade ungdomar häcka på stan, finns det inget sätt att avgöra att det skulle vara just centerungdomarna det rör sig om. Att kunna peka ut en ung centerpartist är nämligen snudd på omöjligt i dag.

– Det går inte att beskriva en stereotypisk CUF:are. Vi har medlemmar vars hjärtefråga är landsbygden och som har sina rötter där, och vi har även många som har sin grund i storstaden. Om man vill använda de begreppen så ryms både jordbruk och Stureplan hos oss, säger Linnea Andersson.

LÄS MER:Toppolitikern bröt mot djurskyddslagen – får kritik från länsstyrelsen

Bland de lite större frågorna som ska lyftas finns föräldraförsäkring, CSN-berättigad terminsavgift för högre utbildning, samt några organisatoriska spörsmål.

Inte bara business

Dessutom ska det hinnas med en del avslappnat häng.

– Vi har en seriositet när vi debatterar och förhandlar, men om kvällarna är det mer avslappnat med spex och olika evenemang. Någon kommer dit och spelar musik, och vi umgås med gamla vänner och lär känna alla nya medlemmar som tillkommit under pandemin.

LÄS MER:Leif Flatow från Helenevik minns tiden med Bingolotto – var chef för lotteriet i 14 år

Tidigare hade CUF strikt alkoholförbud på sina stora träffar. Sedan ett beslut fattats på den senaste stämman gäller detta dock inte medlemmar över 18 år, som därför kan något glas till maten under den planerade bankettmiddagen.

– Men man får inte bli märkbart berusad under kvällen. Det är under eget ansvar, och under förhandlingarna råder så klart nolltolerans mot alkohol, säger Linnea Andersson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS