Chips från Estrella återkallas

Estrella återkallar nu sina ugnsbakade chips med smaken sourcream and onion. Detta efter att man upptäckt att produkten innehåller gluten.

ANNONS
|

Estrella återkallar de ugnsbakade chipsen med smaken sourcream and onion 125 gram med bäst före-datumet 2023-10-16. Detta efter att man upptäckt att produkten innehåller gluten, som inte finns nedskrivet i ingrediensförteckningen.

I ett pressmeddelande skriver företaget:

”Gluten är en allergen som tydligt ska märkas ut på ingrediensförteckningen. På Ugnsbakade Chips Sourcream & Onion 125g:s förpackning står det att produkten kan innehålla spår av gluten, men Estrella konstaterar nu att produkter som kommit ut i butik har fel innehåll som innehåller gluten.˝

Produkten tillverkas i Tyskland och där har felaktig produkt packats i påsar för Ugnsbakade Chips Sourcream & Onion 125g. Detta upptäcktes inte när produkten anlände i Estrellas lager.

ANNONS

Nu kommer Estrella och Intersnack Group se över sina rutiner. Företaget beklagar händelsen. De ber också sina kunder, med överkänslighet eller celiaki, att slänga produktion och kontakta Estrellas konsumentkontakt för ersättning.

ANNONS