Cline Scientific riskerar att åka ut från börsen

Bioteknikföretaget Cline Scientific i Mölndal riskerar åka ut från First North. Bolaget har inte tillräckligt med rörelsekapital, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Aktien rasar på måndagen med över 37 procent.

ANNONS
|

Mölndalsbolaget Cline Scientific är verksamt inom bioteknisk forskning och utveckling. Bolaget har utvecklat stamcellsterapier och cancerdiagnostik med hjälp av bolagets patenterade nanobaserade teknologi och har varit noterat på First North, en handelsplats för mindre tillväxtbolag, sedan 2020.

Men life science-bolaget Cline Scientific kan nu inte garantera att det har tillräckligt med rörelsekapital för bolagets behov under det kommande kvartalet.

Ekonomin så pass ansträngd att bolaget inte längre uppfyller kravet om rörelsekapital som ställts från Nasdaq, och därmed inte uppfyller noteringskraven, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Aktien föll över 37 procent på måndagseftermiddagen och handlas nu kring 40 öre.

Har två anställda

Under större delen av 2022 och 2023 har bolaget arbetat aktivt med att minska kostnaderna genom personalminskningar och nedskärningar inom administrationen.

ANNONS

För att kunna hantera rörelsekapitalet behöver bolaget ytterligare finansiering eller ytterligare strukturaffär. Ledningen och styrelsen uppges jobba intensivt på alla fronter för att hitta en lämplig lösning som kan stärka den finansiella situationen, skriver bolaget vidare.

I senaste årsredovisningen för 2021 gick bolaget med över 3,5 miljoner kronor i förlust. Bolaget har i dag 2 anställda.

LÄS MER:Snabba kunder belönades med guldtackor i nyöppnade butiken

LÄS MER:Insamlingar startas för Elinas kamp mot FNS

LÄS MER:Strutkuppen: Tjuvar slog till mot Frank’s gatukök – fick med sig glasskylt för 15 000 kronor

ANNONS