Comeback för Kulturskolans storband med Musik på vattnet: ”Helt fantastiskt”

Efter två års pandemiuppehåll kunde Musik på vattnet göra comeback.
– Det var helt fantastiskt, säger Adam Ferngren, trombonist i Kulturskolans storband.

ANNONS

Den sista lördagen i augusti ska det enligt traditionen bjudas på musik vid Rådasjöns södra strand. Nu var det två år sedan sist men på lördagskvällen samlades en stor skara människor för att få njuta av musikevenemanget.

Ville slå på stort

På scen stod Kulturskolans storband tillsammans med musikalartisten Anders Wängdahl, musikern och skådespelaren Janna Yngwe och soul- och popsångerskan Hilma Hammarlund.

– I år bjöd vi även in en stråkensemble från Kulturskolan. Vi ville slå på stort, säger Frida Thurfjell, en av ledarna för Kulturskolans storband.

– Det var helt fantastiskt. Och det var en sådan härlig känsla att få stå där och uppleva detta med resten av bandet. Så mycket som vi har övat inför det, Adam Ferngren, trombonist.

Publiken fick njuta av soul, jazz, swing och pop och alltifrån låtar som Frank Sinatras Fly me to the moon till egna kompositioner av Anders Wängdahl och Janna Yngwe framfördes. Och responsen var god, enligt Frida Thurfjell.

– Jag tyckte den var varm, väldigt positiv och fylld av energi, säger hon.

”Gungade rejält”

Särskilt svängigt blev det under finalen då publiken bjöds på ”Ain't no mountain high enough och ”Relight My Fire”.

– Det gungande rejält i bryggan i sista numret när fyrverkerierna smällde av och alla svängde på scen, säger Frida Thurfjell och tillägger:

– Jag är så otroligt tacksam för att få jobba med dessa fantastiska ungdomar som har arbetet stenhårt för det här målet. Det betyder så mycket för ungdomarna och för kulturskolan. Vi är väldigt stolta över detta.

LÄS MER:Tvärvändningen: Scenbrygga i Rådasjön går att använda – kommunen dömer ut tidigare besiktning

LÄS MER:Århundradets Mölndalsbo: Här är personerna som satt avtryck de senaste 100 åren

ANNONS