Anders Tegnell, statsepidemiolog.
Anders Tegnell, statsepidemiolog.

Covid-19 minskar i Mölndal – men minskningen saktar ner

Minskningen av corona fortsätter, men den positiva trenden har saktat in. Det gäller i Mölndal – och i landet i stort. 192 sjuka Mölndalsbor har rapporterats senaste veckan, enligt Folkhälsomyndigheten.

ANNONS
|

Den positiva trend med minskat antal konstaterade fall av corona fortsätter, men befaras vara avstannande. Fyra veckor i rad har antalet nya insjuknade minskat i Mölndal. Förrförra veckan med så mycket som 30 procent, men förra veckans minskning är betydligt mer blygsam.

192 nya sjukdomsfall rapporterades i Mölndal under förra veckan, enligt siffror som släpptes på torsdagen. Det kan jämföras med 201 veckan före. Det följer den utveckling man ser i landet.

Läs mer: Covid-19-fallen minskar kraftigt i Mölndal: ”Väldigt mycket lugnare”

Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell konstaterade under presskonferensen på torsdagseftermiddagen att den positiva utvecklingen generellt sett forsätter men tycks ha saktat in och eventuellt stannat av.

ANNONS

– Sverige har haft en positiv utveckling, men det finns en tendens till att den börjar stanna av, och stannar då definitivt av på en på tok för hög nivå. Det är en stor belastning för sjukvården om vi stannar här, säger han.

Förra veckan konstaterade Karin Blomqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Mölndals stad, att läget lugnat ner sig, men att det är för tidigt att slappna av.

Västra Götalandregionens totala utveckling har varit snarlik Mölndals den senaste tiden. Antalet nya fall gick från 6 009 till 4 264 mellan mellan vecka 2 och 3. Förra veckan, vecka 4, hamnade siffran på 4 160.

Mia Sandblom

mia.sandblom@molndalsposten.se

Antal nya covid-19-fall vecka för vecka

Vecka 4: 192

Vecka 3: 201

Vecka 2: 290

Vecka 1: 336

Vecka 53: 365

Vecka 52: 259

Vecka 51: 353

Vecka 50: 225

Vecka 49: 181

ANNONS