Därför gömmer Ica Supermarket i Lindome silverägg: ”Hakade på direkt”

Hur ska man göra för att få påsklovslediga skolbarn att kliva upp på morgnarna? Filippa Lindblom på Ica Supermarket i Lindome testar en ovanlig metod. Hon gömmer silverägg och lockar med en synnerligen välsmakande vinst till den som lyckas hitta dem först.

ANNONS
|

– Det var egentligen vår handlare Linda som kom med idén. Men jag tyckte det lät kul så jag hakade på direkt, säger Filippa Lindblom.

Konceptet är enkelt. Ica-butiken gömmer ett folieklätt påskägg någonstans i Lindome tidigt varje morgon – och sedan är det upp till folk på orten att hitta det. Till sin hjälp får de bildledtrådar som Filippa och hennes kollegor smyger ut i omgångar på butikens facebook- och instagramkonton.

– Första ledtråden försöker vi göra ganska svår, då lägger vi ut en kartbild där vi ritat in en ring över området där ägget finns, säger Filippa.

Avslutas på skärtorsdagen

Allteftersom dagen går kommer fler ledtrådar, med lägre och lägre svårighetsgrad. Skattjaktssatsningen drog igång på måndagen och avslutas på skärtorsdagen.

ANNONS

– Första dagarna kanske det blev lite för enkelt, då hittades ägget efter ett par timmar bara. Nu på onsdagen tror jag att det blir lite svårare. Jag hoppas folk får leta ända in på natten, säger Filippa Lindblom och skrattar.

Det är Filippa själv som väljer gömställe och placerar ägget varje morgon. Hon passar på att göra det när hon går till jobbet vid halv sju-tiden på morgonen.

– Jag får vara lite diskret så att ingen ser mig. Eftersom jag bor här så är det kanske en del som känner igen mig och vet att jag jobbar på Ica.

Den lekfulla tävlingen har tilldragit sig ganska stort intresse så här långt, både från barn och deras föräldrar.

– Jag har koll på sociala medier så jag har sett några bilder som folk har skickat för att fråga om det bränns. Framför allt verkar det vara barn som är ensamma hemma på lovet som tycker det är kul med det här.

Ägget är tomt

Den som hittar silverägget får förstås ett pris, även om silverägget i sig faktiskt är tomt.

– Vinnaren får komma in i butiken och hämta ut priset, som är ett megaägg med godis.

Filippa Lindblom berättar att tävlingen syftar till att få folk att komma ut och röra sig –men också att profilera den egna verksamheten. Konkurrensen från större livsmedelsbutiker i Kållered, Mölndal och Kungsbacka är hård och det gäller för en mindre butik att hitta sitt eget tilltal.

– Vi har många stammisar och jag tror att folk uppskattar om vi blir lite mer personliga, säger hon.

LÄS MER:Succé för den traditionella äggjakten i Balltorp – se bilderna här

LÄS MER:Klart och soligt under påsk

LÄS MER:Högt tryck på vägarna väntas – viktiga råden inför påsken

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS