Essityhuset lyste i grönt under torsdagskvällen.
Essityhuset lyste i grönt under torsdagskvällen. Bild: Matilda Spetz

Därför lyser Essityhuset grönt i kvällsmörkret

På torsdagen invigdes ett nytt system för laddning av eldrivna fordon – och därför lyste Essityhuset i Mölndal grönt på torsdagskvällen.

ANNONS
|

Det nya systemet är ett samarbete mellan Volvo Cars, Essity, Stena Fastigheter och BatteryLoop, ett bolag inom Stena Recycling. Genom energilager, som är tillverkat av gamla batterier från eldrivna bilar och laddas av solpaneler, kan Essitys medarbetare nu ladda sina elfordon på arbetsplatsen.

LÄS MER:Man greps med stulna el-cyklar i Kållered

– I det här fallet handlar det om att tillhandahålla hållbarhetslösningar för våra anställda, där möjligheten till laddning på arbetsplatsen kan vara avgörande för att ta steget till en mer hållbar transportlösning, säger Axel Thegerström Edh, Hållbarhetschef produkter och tjänster, på Essity.

102 laddstationer

Sammanlagt är det 78 laddstationer för el- och hybridbilar och 24 stationer för elcyklar som kommer förses med energi från de 446 solpanelerna som sitter på Essitys tak. Laddstationerna kommer finnas tillgängliga för alla i Mölndal efter kontorstid på vardagar samt på helger.

ANNONS

LÄS MER:Efter sju års funderande – så fick Nils billigare el från solen

ANNONS