Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre av de här fyra personerna är nominerade till priset: Elize Wesley, Joachim Carlström och Eva Mässing, Den fjärde är Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander. Bild: Ebba Bergström, Anna Mattisson, Petter Ullberg
Tre av de här fyra personerna är nominerade till priset: Elize Wesley, Joachim Carlström och Eva Mässing, Den fjärde är Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander. Bild: Ebba Bergström, Anna Mattisson, Petter Ullberg

Fredrik Hofflander: Dags att erkänna – oj, vad fel jag hade om Årets Mölndalsbo

Jag var inte helt övertygad om genialiteten i tävlingen Årets Mölndalsbo. Ibland är det skönt att ha helt fel.

Nu ska jag bekänna en sak. Det var inte jag som kom med idén till Mölndals-Postens nya storsatsning Årets Mölndalsbo. Nu ska jag bekänna en sak till. Jag tillät mig faktiskt att för en sekund tänka att tävlingsidén kanske till och med var lite mossig?

”Ulf Elfving, Efter tre och 1990-talet ringde och ville ha tillbaka sitt koncept”, typ.

LÄS MER: Succéstart för Årets Mölndalsbo – så många har nominerats

Nu inser jag att jag hade brutalt fel. Ögonen tårades nästan när jag redan på premiärhelgen för snart två veckor sedan såg vår mejllåda fyllas med nomineringar och motiveringar.

Engagemanget har vuxit

Sen dess har ert engagemang i tävlingen bara fortsatt att växa. Jag tänker sticka ut hakan och påstå att juryn kan komma att ha uppemot 100 nomineringar att ta ställning till innan detta är färdigt.

Stackars juryn. Just jäklar, jag sitter med i den.

Under veckorna som följer kommer vi att lyfta fram några av dem som nominerats till den fina utmärkelsen. Du har bland annat kunnat läsa om Eklandabon Pia Mooij, som mer än de flesta engagerat sig i att skapa sammanhållning i sin stadsdel. Hon sköter områdets Facebook-grupp, hon bygger broar mellan nyanlända och lite mer etablerade Eklandabor och hon ser till att ensamma gamla på äldreboendet muntras upp av fina julkort.

LÄS MER: Pia kan bli Årets Mölndalsbo – brinner för att hjälpa andra

Pia låter kanske som en given vinnare? Tro mig – det är hon inte. Förslagslådan svämmar över av starka namn. Vad sägs till exempel om mannen som har anmälts för att han är en ”go gubbe som är bra på att grilla, vid sidan av att vara en bra vän och far till tre barn”.

– Det måste väl vara jag, skrek kollegan Martin Björklund över skärmväggen men han fick till sin besvikelse veta att så icke var fallet.

Bredden på de nominerade är stor

En annan har nominerats för att hon ”ser varje barn som unikt och sprider glädje till alla”. En tredje för att hon ”lockat hundratals att ta långa och korta promenader i sitt närområde”. En fjärde för att hon ”bjuder in oss Mölndalsbor i ett varmt och välkomnande rum”. En femte för att han ”har som mål att göra minst en människa glad varje dag”.

LÄS MER: Nu ska Årets Mölndalsbo 2021 utses: ”Alla kan skicka in nomineringar”

Ni hör själva – bredden är stor. Och att några kandidater omskrivs i artiklar under tävlingsperioden är definitivt ingen garanti för att juryn fastnar för någon av dem när allt ska avgöras. Spänningen är helt enkelt olidlig, ända fram till att vi avslöjar vinnaren i slutet av november.

Har du också en bra idé om vem som borde få priset? Det kan vara en ung eller gammal, man eller kvinna, kontroversiell eller helylle – så länge personen bor i kommunen är han eller hon med i matchen. Gå in på molndalsposten.se/aretsmolndalsbo och skicka in din nominering!

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.