Därför nattflög polisens helikopter över Mölndal

Flertalet Mölndalsbor uppmärksammade kring midnatt natten till tisdagen att en polishelikopter flög i området. Nu står det klart att den kallats in för att förfölja bilar från en hotfull situation i Västra Frölunda.
– Det är en anmälare som ser ett större gäng utanför Circle K, de trodde att de förberedde ett rån, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Det var vid 23.20 under natten till tisdag som larmet inkom till polisen. Det var en anmälare som hört av sig om att det samlats ett större gäng med ungdomar på både mopeder och i bilar utanför Circle K i Västra Frölunda.

– Man trodde det var något större på gång, att de förberedde ett rån, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Personalen på plats skulle ha uppfattat situationen som obehaglig då en hel del personer samlats utanför, enligt polisen främst ungdomar i 20-årsåldern.

– Det var mest män men även någon kvinna också. De uppfattade det som en hotfull situation men ingen ska ha uttalat ett hot. En person ska även ha gömt sig inne på toaletten på bensinstationen, säger Peter Adlersson.

LÄS MER:Svante föll 17 meter när linan brast – nu är han tillbaka på jobbet

Trodde det var något större på gång

När polisen anländer väljer de också att ta in polishelikoptern som gör en överflygning. Den ska sedan ha förföljt ett flertal fordon som valt att lämna platsen.

– Det är bilar som lämnar så då följer helikoptern efter. När den cirkulerar i området så hör man den ju ganska tydligt, och i anslutning till det är det mycket troligt att det hördes i Mölndalsområdet, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare vid lokalpolisområde Storgöteborg syd.

Trots att en del av fordonen stoppades ska ingen bil ska däremot ha återfunnits i Mölndal.

Det visade sig också ganska omgående att det inte var något större på gång som polisen inledningsvis trodde. Ingen valde att gå vidare med en anmälan och ärendet ses nu som polisiärt avslutat.

– Det var ingenting och det är överspelat för våran del där. Det är svårt att säga varför de kände sig hotade men ingen har sett något brott begås. De har känt ett obehag av att det samlades en massa folk utanför, säger Peter Adlersson.

LÄS MER:Hade kniv inne i Mölndal galleria – döms även för narkotikabrott

ANNONS