De bygger isbana för barnen i Lindome

Efter förra årets succé fanns det ingen tvekan hos papporna i grannskapet. När minusgraderna intagit Annestorpsvägen i Lindome går småbarnsföräldrarna ut om kvällarna och bygger en isbana.

ANNONS
|

På en asfalterad planyta utanför radhusen samlas flera pappor efter att barnen nattats. En efter en ansluter sig till gruppen i vintermörkret med spartanska snöskyfflar och ser ut över det som ska bli en isbana med tillhörande isrink. På asfalten ligger flera decimeter snö och innan de tar sig an arbetet värmer de sig med glögg.

LÄS MER:Så tacklade Mölndalsborna morgonens snöfall – med cykel, snowracer och snöskottning

– Jag tycker det är jäkligt viktigt och gött att det händer något i området som man gör tillsammans. Vi har den här fantastiska platsen så jag är bara glad att få göra något för alla ungar, säger Rickard Wahlström som är initiativtagare.

ANNONS

Idé blev verklighet

Förra året fick han idén att grannarna skulle göra en isbana. Resultatet blev onekligen en succé och barnfamiljer långt utanför Annestorpsvägen tog sig till banan.

– Det man kunde se var att folk kom ut istället för att gå hem på kvällarna. Mina döttrar ville ut och åka hela tiden och ordet spred sig ganska långt, säger Fredrik Artursson.

LÄS MER:Det ska du tänka på när du cyklar på vintern

När plusgraderna kom smälte isen bort och den tillfälliga rinken nedmonterades. Ett år senare står grannarna på samma plats men har fått tillskott i gruppen.

– Vi var ju här och åkte flera gånger så då är det självklart att man får hjälpa till det här året, säger Olov Solberg.

Stämningen är på topp när gruppen börjar skotta snö. Vid ett flertal tillfällen pratas det nostalgiskt om förra året och att de saknat att vara ute på vintern och bygga ihop.

– Man har ju hängt på lekplatsen och så tidigare men vi har ju inte hängt så här tajt innan, säger Rickard Wahlström och får medhåll av Fredrik Artursson.

– Man märkte att det var många som hellre ville gå ut än att sitta hemma.

Större is

När snön är undanröjd hämtar papporna trävirke som de tagit med. Det är några få plankor som inte räcker längre än till en långsida av rinken men det kommer mer. Fredrik Artursson har efterlyst plankor i en lokal Facebookgrupp och fått svar.

– Vi har hört från flera stycken så nu kommer det lösa sig men det är inte så mycket vi behöver heller, säger Fredrik Artursson.

LÄS MER:Så välkomnade Kållered och Lindome den första snön

Om förra årets succé upprepar sig återstår att se, men papporna är optimistiska.

– Det blir en större is om allt går som det ska. Vi har köpt en presenning i år och den är lite större än rinken vi byggde förra året, så det kommer bli en större yta, säger Rickard Wahlström.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS