Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Svensson och Kristina Svensson jobbar med boken Hundra nedslag i Mölndal.  Bild: Mikael Svensson
Mikael Svensson och Kristina Svensson jobbar med boken Hundra nedslag i Mölndal. Bild: Mikael Svensson

De skildrar 100 platser i Mölndal: ”Passar bra nu när man inte ska resa”

Fotografen Mikael Svensson släpper sin tionde bok tillsammans med författaren Kristina Svensson under slutet av året. Boken ska skildra 100 platser i Mölndals kommun.
– Vi försöker hitta både det som är roligt att berätta och det som är fint att visa på bild, säger Mikael Svensson.

Mikael Svensson har länge burit på idén om att göra en bok om olika platser i Mölndal. Och vilket tillfälle passar bättre än när Mölndals stad fyller 100 år, undrar han.

– Jag har samlat på mig Mölndalsbilder genom åren och tänkt att det någon gång ska passa att göra en bok om Mölndal. Och nu kändes det rätt.

LÄS MER: Christers kompis dog på festen i Kållered – nu blir deras vänskap film

Rötter i kommunen

Boken ska heta Hundra nedslag i Mölndal, och ska gör precis vad den utlovar i titeln. Det blir fotografier av 100 utvalda platser i Mölndals kommun, tagna av Mikael Svensson, med tillhörande text av författaren Kristina Svensson.

– Det är både välkända platser och platser som kanske inte är lika välbesökta, och vi försöker hitta både det som är roligt att berätta och det som är fint att visa på bild, säger Mikael Svensson.

LÄS MER: Nya planen – det händer med husen i Forsåker

Både Mikael Svensson och Kristina Svensson har rötter i kommunen, men de är inte släkt, det gemensamma efternamnet till trots. Mikael Svensson hörde talas om Kristina Svensson genom en artikel i Mölndals-Posten. Kristina Svensson blev överraskad när han ringde.

– Hans bok om Mölndalsån är en bok som jag har beundrat länge och blivit inspirerad av, så när Mikael frågade mig så kände jag mig lite smickrad, säger Kristina Svensson.

LÄS MER: Förslaget: Bygg fler tågspår i Lindome och Kållered

Slutet av året

Boken är planerad till slutet av året och de bådas förhoppning är att boken ska säljas hos lokala bokhandlare och på Mölndals stadsmuseum. Den kommer också att säljas av upphovsmakarna själva.

– Man är ju Mölndalspojk, så det är klart man gärna vill göra något på det man har alldeles utanför knuten. Och det passade ju bra nu också när man inte ska ut och resa, att plocka fram hembygden, säger Mikael Svensson

Kommer boken att sälja?

– Det är förhoppningen. Visst är Mölndalsborna hemkära och stolta över sin kommun, så det tror vi nog. Nu var det ett tag sedan som det kom en bok om Mölndal, så det är väl kul.